Programma

Waddenlaboratorium 2021

Van 21 t/m 24 oktober presenteren Oerol en de Waddenacademie het Waddenlaboratorium

Symposium, Oerol Colleges, Veldwerk en de Waddenlaboratorium Route

In het weekend van 22 t/m 24 oktober openen Oerol en de Waddenacademie het Waddenlaboratorium op Terschelling. Hier werken kunst, design en wetenschap samen aan duurzame toepassingen in en oplossingen voor het Waddengebied. Tijdens dit Waddenlaboratorium staan drie werken centraal:

  • Deep Meanings of Voyaging van Esther Kokmeijer
  • Narratives of the Forest van Elmo Vermijs
  • Waddenorgel van Stef Veldhuis.

Auteur Jonathan Safran Foer schrijft in ‘Het klimaat zijn wij’ het volgende: “Het lijkt fundamenteel onmogelijk om in onze overwegingen de ramp van elders naar hier, in ons hart, te trekken.”

Begin je over het klimaat, een veranderende wereld of de planeet, dan haken mensen snel af. Het onderwerp is al gauw te groot. Juist daarom is een eiland als Terschelling een ideale locatie om te onderzoeken hoe het publiek wél kan worden bereikt, hoe je de thematiek van iets groots en abstracts dichtbij kunt brengen en concreet kunt maken. Het is letterlijk een afgebakende en daardoor overzichtelijke omgeving, waarin mens en kwetsbare natuur sterk op elkaar zijn aangewezen. Ook is een eiland een perfecte plek voor een residentieprogramma met kunstenaars en wetenschappers die jaarrond aan het werk zijn op en met het eiland.

Schrijf je in voor het symposium op donderdag 21 oktober of kom langs van 22 t/m 24 oktober op Terschelling voor het programma rondom de drie kunstwerken! Lees hieronder meer.

De inschrijving voor het symposium en de kaartverkoop zijn gestart.

Esther Kokmeijer | foto: Tristan Visser

27e symposium Waddenlaboratorium

Deel deze pagina