Praktisch

Voor het eerst naar Oerol?

Oerol is zo geregeld! Dit is wat je moet weten zodat je goed voorbereid naar jouw allereerste Oerol gaat. Voor je het weet lig je in een duinpan.

Voor alles een eerste keer

Er is natuurlijk een kans dat je nog nooit op Oerol bent geweest. Omdat een eerste keer altijd nieuw is, hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken zodat je meteen als een ware Oerol-expert Terschelling betreedt. Bekijk hier het programma van 2019!

Voor in de agenda!

 • Het allerbelangrijkste: Oerol is dit jaar van 14 tot en met 23 juni, noteer deze 10 dagen dus in je agenda.
 • Sinds 6 mei staat het programma van 2019 online, via dit overzicht zie je wat Oerol dit jaar voor jou in petto heeft.
 • Vanaf 28 mei om 20:00 uur is de algemene voorverkoop van start gegaan. Via deze voorverkoop worden al veel kaarten verkocht. Geen kaarten? Geen stress. Tijdens het festival kun je ook nog kaarten kopen want Oerol is nooit helemaal uitverkocht. Meer lezen, kan hier.
Programma 2019

Alles geregeld met een All-in arrangement

Ga All-in met Oerol. Wij hebben het jou heel gemakkelijk gemaakt met de All-in arrangementen Met Oerol All-in heb je in één klap jouw hele Oerol geregeld. En met één klap bedoelen we:

 • De boottocht (retour!)
 • Een fiets
 • Een campingplek
 • Het festivalbandje (Wat is dat? Zie hieronder!)
 • Voorstellingstickets. Let op: er zijn verschillende soorten All-in arrangementen, bij elk arrangement hoort dan ook een verschillend aantal voorstellingstickets.

Makkelijker kunnen we het niet maken. Leuker wel, als jij er bij bent.

Er zijn verschillende soorten tickets, via All-in arrangementen kies je het ticket dat bij jou past.

Koop een All-in arrangement

Het Oerol festivalbandje

Wil je zoveel mogelijk zelf regelen én Oerol beleven? Dan hebben wij het festivalbandje voor jou. De feiten op een rij:

 • Je hebt een festivalbandje voor 26 euro (tot 12 jaar, 5 euro).
 • Het festivalbandje biedt jou 10 dagen toegang tot meer dan 50 bands op de twee festivalterreinen - de Betonning en de Westerkeyn -, 16 expedities, Pop-up performances, talkshows en nog veel meer Oerol.
 • Vanaf de start van het festival is het festivalbandje 31 euro (tot 12 jaar, 8 euro).
 • Als je naar voorstellingen gaat die niet binnen het festivalbandje passen dan moet je daar apart een kaartje voor kopen.
 • Je kunt Oerol op en af met hetzelfde bandje. Stel je komt op maandag en donderdag een dagje langs, dan kan dit met hetzelfde festivalbandje.
 • Houd er rekening mee dat bij het festivalbandje geen boottocht, verblijfplaats, fiets en voorstellingstickets in begrepen zijn.
Koop een festivalbandje

Tips, voor de inpaklijst!

Oerol is een vakantie en festival in één en om het jou nog makkelijker te maken. Hier een aantal inpaktips die vooral voor de helden die gaan kamperen:

 • Kleding: warme kleding (laagjes, laagjes, laagjes), zwemkleding, goede schoenen/laarzen, slippers (let op: slippers zijn niet handig op de festivalterreinen).
 • Verblijf: een warme slaapzak, een goed slaapmatje en een gaspit om op te koken of om ‘s ochtends koffie te zetten.
 • Een tentzeil, een hangmat (er zijn bomen), krukjes/stoeltjes, een koelbox, een zaklamp (vooral zo'n ding op je hoofd is handig voor nachtelijke wandelingen), een multifunctioneel zakmes inclusief blik opener. Oerol houdt van open blikken.
 • Een tekentang! Meer informatie via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
 • Ook handig: een volle powerbank, een tekentang, zonnebrand, kussentjes (tegen de houten kont!).
 • De digitale inpaklijst: volg Oerol op Instagram en Facebook & luister naar dé muziek van Oerol 2019 via de Spotify afspeellijst.

Hoe kom je op Oerol?

Oerol vindt altijd plaats op Terschelling (dat is het eiland tussen Vlieland en Ameland denk aan TVTAS uit groep 4). Je vertrekt met de boot vanaf Harlingen Haven. Hier kan je o.a. komen met de auto, de bus, de Festivalbus of trein. Vanaf Harlingen Haven vertrek je met de boot van Rederij Doeksen, reserveer jouw plaats op de boot via www.rederijdoeksen.nl. Tip: boek op tijd vooraf want de boten zitten snel vol.

Op Oerol zelf rijden bussen, kun je bijna overal te voet komen, maar wij raden aan om een fiets te huren, een tip is om dit ook al van te voren te doen. Nog een tip: versier je fiets met iets dat je herkent, want er zijn heel veel Oerolgangers die een fiets huren.

Waar slaap je op Oerol?

Op het eiland zijn heel veel plekken om te slapen. Je kunt er overnachten in een Bed&Breakfast, in een hotel, in een hostel, op een camping etc. Wil je hier meer informatie over, dan kun je het beste VVV Terschelling benaderen. Het wordt tijdens Oerol druk op Terschelling dus reserveer van tevoren via de accommodatie die jij kiest. Want hoe romantisch slapen in een duinpan ook klinkt, ‘s nachts is Terschelling geen Fuji-eiland en zand zit écht overal.

Hier een overzicht van verschillende campings die geschikt zijn voor kleine tentjes:
Camping Swartduin
(van Staatsbosbeheer), Camping Cnossen, Camping De Kooi, Camping Terpstra, Camping Nieuw Formerum, Camping Appelhof.

Tot Oerol!

Festivalbandje

Jouw toegang tot meer dan 50 bands, 16 expedities, Pop-up performances, talkshows en heel veel meer Oerol.

Vrienden van Oerol

Met hun bijdrage leggen meer dan 10.000 Vrienden een hele stevige basis voor de productie van ons festival.

Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Hoe kom ik op Terschelling? Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt bij Rederij Doeksen. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kun je ook met de Festivalbus mee!

Deel deze pagina