Programma

Verdiepingsprogramma

Oerol is een tijdelijke samenleving en culturele vrijstaat tegelijk. Het eiland vormt zich even tot één groot podium met “dat wat alleen op Oerol kan.” En het “dat” is waar we het in de Verdieping graag over hebben.

Grote vragen en minder grote vragen

Het komt voor dat sommige thema's die aan bod komen jou als bezoeker persoonlijk raken of nieuwsgierig maken. Daarom is er tijdens Oerol alle ruimte voor verdieping.

Er is ruimte voor om stil te staan bij grote vragen als: ‘Wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe?’ Of iets minder grote vragen als: ‘Hoe kunnen we samen met de natuur zijn, in plaats van heer en meester over die natuur?' of: 'Hoe kun je zonder woorden een verhaal vertellen en overstijg je het gesproken woord?'

Deze vragen komen vaak van de Oerol-makers en organisatie zelf. Maar ook van wetenschappers, natuurbeheerders en zeker ook ons publiek. Oerol geeft de ruimte en mogelijkheid tot een goed gesprek in een veilige omgeving.

Verdiepingsprogramma

Ons Verdiepingsprogramma geeft ruimte om je indrukken te verwerken. Maar het gaat ook over kennis maken, dialoog voeren, ontmoeten en kennismaken.

Alle onderdelen van het programma zijn heel toegankelijk, met de gratis Ochtendtalkshow en de Vangst van de dag talkshow, met de speciale My First Oerol routes en het Help-Mij-Kiezen-Loket op de Westerkeyn.

Het Verdiepingsprogramma biedt context en momenten van ontmoeting en reflectie. We halen het onbekende dichterbij en bekijken met jou het bekende van een afstand.

Op het hele eiland kun je deelnemen aan onderdelen van het Verdiepingsprogramma. Dit kan op onze festivalterreinen de Westerkeyn en de Betonning, tijdens speciale talkshows zoals de Vangst van de dag en de Ochtendtalkshow, maar ook tijdens onze Expeditie-route en de Oerol-colleges. Verdieping ontstaat vaak ook zomaar spontaan: op de fiets, tijdens een voorstelling, op het terras of op de dansvloer, of midden in de natuur.

Deel deze pagina