Veldwerk Narratives of the forest

Narratives of the Forest nodigt je uit voor een dialoog met bos vanuit verschillende perspectieven

Op pad met Elmo Vermijs

In deze Veldwerk excursie ga je met een expert en kunstenaar Elmo Vermijs naar buiten en doe je samen onderzoek op locatie. Jij kan als bezoeker met jouw expertise namelijk bijdragen aan het project. Ontdek de achtergrond van het onderzoeksproject Staging Woods en onderzoek de verschillende perspectieven op en de relatie met het bos van Terschelling.

Narratives of the Forest -een installatie en essaybundel- is het eerste project van StagingWood Terschelling; een vierjarig onderzoek naar onze relatie met het bos. Zowel de installatie als de essays nodigen je om vanuit verschillende perspectieven naar het bos te kijken.

Ruim 100 geleende boomstammen van de lokale houtzagerij waren de aanleiding voor een installatie die je uitnodigt naar het bos te ‘luisteren’. De bundel met 14 korte essays neemt je mee door de ogen van o.a. een ecoloog, jurist, boswachter, filosoof, boswachter, houtzager en bodemdeskundige naar aanleiding van de vraag: Wat vertelt het bos jou?

Zaterdag 23 oktober 11.30 - 13.00 uur (startpunt boslocatie*)

(*) op West-Terschelling. Routebeschrijving volgt na boeking.

Tickets
Het ticket koop je via onderstaande link of bij de VVV Terschelling! Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar (tot 12 jaar gratis). Bezoek ook de andere kunstwerken van de Waddenlaboratorium Route (tussen 13.00-17.00 uur).

Let op: Voor Veldwerk is een coronatoegangsbewijs nodig.

Je kunt nu je ticket kopen. Kom je er niet uit? Mail dan naar info@oerol.nl. We helpen je dan zo snel mogelijk.

Ticket Veldwerk Narratives of the forest

Elmo Vermijs

Elmo Vermijs (Tilburg, 1982) werkt op het snijvlak van kunst, ontwerp, architectuur en landschap. Hij onderzoekt de relatie tussen ruimte, (afval)materialen en regeneratieve productieprocessen, om nieuwe perspectieven te genereren op het gebruik van materiaal in de hedendaagse samenleving. Hij doet dit door de talloze relaties tussen het gebruik en de productie van (afval)materialen, en hun historische, politieke en milieu contexten te onderzoeken.

In zijn werkproces werkt Vermijs samen met lokale partijen en integreert materiaalonderzoek met nieuwe inzichten. In de projecten -vaak aangevuld met publicaties, workshops en gesprekken- speelt de fysieke interactie met het werk -zowel de ruimte als de materialen- een belangrijke rol. Het werk is een katalysator om te reflecteren op maatschappelijke vraagstukken en om nieuwe manieren te vinden om ons te verhouden tot de (natuurlijke) omgeving.

Zijn werk werd o.a. getoond bij; ; IJsselbiënnale, Deventer (NL); Aomori Contemporary Art Center, Aomori (JP); European Cultural Capital, Plovdiv, (BG); Oerol Festival, Terschelling (NL).

Deel deze pagina