Veelgestelde vragen Algemeen

Kom je ergens niet uit? Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen en wist-je-datjes over Oerol.


Wat kan ik met een festivalbandje? En hoe kom ik eraan?

Een festivalbandje geeft tien dagen toegang tot de festivalterreinen, de Pop-up performances, de Expeditieroute. Daarbij heb je een festivalbandje nodig om met je theatertickets naar een voorstelling te gaan.

Het festivalbandje kost in de voorverkoop 31 euro. Hiervoor moet je eerst inloggen of een account aanmaken. Via Rederij Doeksen kun je ook een festivalbandje kopen.

Tijdens Oerol kun je het festivalbandje ook nog aanschaffen bij alle officiële verkooppunten. Dan kost het 36 euro.

Kinderen onder de 4 jaar genieten gratis en kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen 8 euro vooraf en 11 euro op het eiland.

Nieuw

Nieuw is de CJP-korting (26 euro in de voorverkoop, 31 euro op het eiland). Voor jonge cultuurliefhebbers is de prijs dus hetzelfde gebleven.

Blijf je maar kort? Dan is een dagbandje wat voor jou. Bij de festivalterreinen kun je een dagbandje kopen voor 17,50 euro dat je toegang geeft tot de festivalterreinen en alle expedities. Je kunt hier alleen niet mee naar voorstellingen.

Hoe kom ik op Terschelling?

OV

De veerdienst vertrekt vanaf de bootterminal van Doeksen in Harlingen Haven. Vanaf treinstation Harlingen Haven loop je in vijf minuten naar de terminal.

Kom je met het openbaar vervoer, reis dan naar station Harlingen Haven. Arriva-treinen rijden met een aangepaste Oerol-dienstregeling tussen Station Leeuwarden en station Harlingen Haven. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.

Vanaf daar vaar je met de veer- of de snelboot naar de haven van West-Terschelling. Gedurende het festival varen er
extra boten. Kijk voor dienstregeling en reserveringen op rederij-doeksen.nl.

Rideshare & parkeren

Kom je met de auto, kijk dan of je hem kunt delen met een ander via toogethr.nl. Dat is duurzaam én gezellig. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de terminal, vanuit waar je met een pendelbus binnen vijf minuten bij de boot bent. Lopend doe je er zo’n tien minuten over. Meer informatie vind je op de website van Rederij Doeksen. Op hun website is ook een overzicht met parkeergelegenheid te vinden.

Festivalbus - lekker duurzaam

Via festivalbussen.nl reis je van Utrecht CS of Amsterdam CS en - nieuw dit jaar - vanuit Nijmegen en Arnhem direct naar Harlingen-Haven. De bussen rijden dit jaar op ons verzoek op blauwe diesel. Bij aankomst stap je meteen op de boot. Misschien wel met de nieuwe Oerolvrienden die je maakte in de bus. Maar sowieso lekker snel en goedkoop.

*Zuidmidslandweg 4 | 8891 GH | Midsland Terschelling

Welk vervoer is er op Terschelling?

Fiets

Tijdens Oerol is de fiets het ultieme vervoermiddel. Op Terschelling zijn verschillende bedrijven die fietsen verhuren. Kijk voor een overzicht op de website van VVV-Terschelling. Met de fiets ben je onafhankelijk, kom je overal makkelijk zonder veel te lopen en ben je ook nog eens lekker groen bezig. Bij alle festivalterreinen, expedities en voorstellingen zijn speciale fietsparkeerplaatsen aanwezig.

Auto

Voor auto’s op het eiland geldt: parkeer je auto zoveel mogelijk buiten de dorpen. Rondom de festivalterreinen staat aangegeven waar je wel en niet mag parkeren. Bij de Betonning is een klein parkeerterrein, je kunt ook op de haven parkeren.

Bus

Arriva heeft een speciale busregeling tijdens Oerol. De exacte tijden kun je vlak voor het festival vinden op onze website, onder de kop Bereikbaarheid. Ook kun je de 9292-app raadplegen.

Wist je dat...

Oerol dit jaar 39 jaar bestaat?

Je ons kan taggen op social media?

Onze hashtag tijdens het festival is #oerol2020. Nu kun je ons al taggen met #ikmisoerol.

Oerol groen is?

Wij denken graag aan de natuur. Hoe kan dat ook anders op zo’n mooi eiland. Help ons door je afval in de prullenbak te gooien.

Er pocketasbakjes zijn voor je peuken?

Er zijn pocketasbakjes te verkrijgen op de festivalterreinen: maak hier gebruik van en gooi je peuken niet op de grond.

Ons bier in glazen wordt geschonken?

Bier in glas is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor het milieu. Denk er wel aan om de glazen weer terug te brengen naar de bar, zodat het niet toch op de grond belandt.

Oerol rekening houdt met mensen met een handicap?

Je kunt op de website binnen het programma filteren op toegankelijkheid van de voorstelling; Rolstoel toegankelijk Je vindt de lijst op de website en in de app.

We een gratis wifi-netwerk hebben?

Op de festivalterreinen kun je gebruik maken van het gratis wifi-netwerk. Het netwerk is te vinden onder de naam “Oerol Free Wifi”.

Je je hond mee mag nemen?

Je vrolijke viervoeter mag mee de festivalterreinen op, wanneer deze is aangelijnd. Ga je naar een theatervoorstelling dan moet je toch even een oppas zoeken. Verder is de Expeditie route natuurlijk wel een leuke wandeling om samen te kunnen doen.

Je wordt geweigerd als je te laat voor een voorstelling bent?

Ben je te laat voor een voorstelling? Dan mag je niet meer naar binnen. Dit is namelijk storend voor zowel de makers als het publiek.

Je jouw entreegeld terugkrijgt als een voorstelling niet doorgaat?

Wanneer een voorstelling afgelast wordt voordat de helft van de speelduur bereikt is, krijg je je toegangsgeld terug. Dit kan bij de centrale kassa op de Westerkeyn of bij de kassa in Ons Huis, op West-Terschelling. In de meeste gevallen is er een speciale Retourkassa ingericht, zodat je niet (lang) hoeft te wachten.

Oerol een kinderoppas heeft?

Oerol is geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan. Je kunt je kinderen (vanaf 3 jaar) bij kinderboerderij Het Hooivak (Hoorn) in goede handen achterlaten. Lees meer hier.

Oerol mensen met elkaar in contact brengt?

Wil je iets kwijt of zoek je die leuke jongen of meid van gister, laat een lokroepje achter! Gebruik #lokroepje voor Twitter of Instagram.

Deel deze pagina