Veelgestelde vragen algemeen

Kom je ergens niet uit? Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen en wist-je-datjes over Oerol.

Wat kan ik met een festivalbandje? En hoe kom ik eraan?

Een festivalbandje geeft tien dagen toegang tot de festivalterreinen de Westerkeyn en de Betonning, het programma in de straten en de Expeditieroute. Je kunt het festivalbandje voor 26 euro kopen via de website. Je logt eerst in of maakt een Mijn Oerol account aan. Via Rederij Doeksen kun je ook een festivalbandje kopen. Tijdens Oerol kun je het festivalbandje ook (31 euro) op West op de haven of bij de ingangen van de Betonning en de Westerkeyn kopen. Kinderen onder de 12 krijgen korting.

Voor theatervoorstellingen en concerten in de Zelfpluktuin heb je aanvullend op je festivalbandje ook een kaartje nodig. Je kunt je kaartjes online, op festivalterreinen de Westerkeyn, de Betonning en in Ons Huis op West-Terschelling kopen.

Wanneer kan ik inchecken als ik een All-in arrangement heb?

Dit kan op de dag van aankomst vanaf 14:00 uur.

Hoe is het eiland te bereiken?

Auto of OV

Met je auto of de trein rijd je tot aan Harlingen Haven en loop je zo naar de bootterminal van Rederij Doeksen. Vanaf daar vaar je met de veer- of de snelboot naar de haven van West-Terschelling. Gedurende het festival varen er extra boten. Kijk voor dienstregeling en reserveringen op rederij-doeksen.nl, op hun website is ook een overzicht met parkeergelegenheid te vinden.

Festivalbus

Via festivalbussen.nl reis je van Utrecht CS of Amsterdam CS direct naar Harlingen-Haven. Bij aankomst stap je meteen op de boot. Snel en goedkoop!

Lost & Found

Ben je tijdens Oerol iets verloren of heb je iets gevonden? Dan kun je dit voorwerp via www.verlorenofgevonden.nl registeren.

Alle voorwerpen worden geregistreerd op de website van de gemeente, www.terschelling.nl.
Als je denkt dat jouw voorwerp is gevonden, dan kunt u langskomen op het gemeentehuis.
Als je een voorwerp hebt gevonden dan kun je dit afgeven op de festivalterreinen bij de Betonning en de Westerkeyn, het Oerolkantoor* of op het gemeentehuis.

Openingstijden van het gemeentehuis tijdens Oerol:

Zondag (16 juni) 11:00 – 12:00 uur (alleen voor gevonden en verloren voorwerpen)
Maandag (17 juni) 10:00 – 12:00 uur
Dinsdag (18 juni) 10:00 – 12:00 uur
Woensdag (19 juni) 14:00 – 16:00 uur
Donderdag (20 juni) 10:00 – 12:00 uur
Vrijdag (21 juni) 10:00 – 12:00 uur
Zaterdag (22 juni) 11:00 – 12:00 uur (alleen voor gevonden en verloren voorwerpen)
Zondag (23 juni) 11:00 – 12:00 uur (alleen voor gevonden en verloren voorwerpen)

*Zuidmidslandweg 4 | 8891 GH | Midsland Terschelling

Hoe is het geregeld met het vervoer op het eiland?

Fiets

Op Terschelling zijn verschillende bedrijven die fietsen verhuren. Kijk voor een overzicht op de website van VVV-Terschelling. Met de fiets ben je onafhankelijk, kom je overal makkelijk zonder veel te lopen en ben je ook nog eens lekker groen bezig. Er is een speciale fietsenparkeerplaats direct tegenover festivalhart de Westerkeyn en naast de Betonning.

Auto

Voor auto’s op het eiland geldt: parkeer je auto zoveel mogelijk buiten de dorpen. Als je naar de Westerkeyn wilt, kun je terecht op het parkeerveld aan de Hoofdweg. Je moet dan nog 5 minuten lopen naar de ingang van de Westerkeyn. Bij de Betonning is een klein parkeerterrein en op de haven kun je ook parkeren.

Bus

Arriva heeft een speciale bus regeling tijdens Oerol. De exacte tijden kun je vlak voor het festival vinden op onze website, onder de kop ‘Bereikbaarheid & Toegankelijkheid’. Ook kun je de 9292-app raadplegen.

Waar kan ik de speeltijden vinden?

Website

Van de gehele programmaring - dus ook Pop-up performance, expeditie etc. - zijn de speeltijden op de site te vinden. Een blokkenschema vind je via het programma van 2019. Deze is als pdf te downloaden en mogelijk niet altijd up to date. Op de website zie je de per dag en de A-Z lijstweergave van het programma.

App

Dit jaar is er weer een Oerol app. In deze app kun je alle speellocaties, tijden en actueel nieuws vinden over het programma en hier kun je voorstellingen als favoriet markeren. Deze app is vlak voor het festival te downloaden in de App Store of via Google Play.

Waar kan ik meer informatie vinden tijdens het festival?

Infobalies

Tijdens Oerol zijn er drie infobalies; op de haven op West-Terschelling, op de Betonning en op de Westerkeyn, hier kun je al je vragen stellen. Voor vragen over het programma of de kaartverkoop kun je terecht bij de kassa op de Westerkeyn, Ons Huis op West en op de Betonning.

Dagkrant

Ook is dit jaar tijdens het festival onze gratis Dagkrant verkrijgbaar met actueel festivalnieuws en het dagprogramma.

VVV Terschelling

Bij de VVV kun je terecht voor informatie over het eiland, accommodaties en wandel- en fietskaarten. Daarnaast verkoopt de VVV festivalbandjes en posters.

Waar kunnen tassen en jassen worden bewaard tijdens het festival?

Oerol heeft kluisjes, op de Westerkeyn en de Betonning bij de entree. Hier kun je je jassen en tassen wegbergen. Onze vrijwilligers letten daar op je spullen.

Kan ik ook pinnen op het festival?

Op Oerol kun je alleen gebruik maken van PIN. Zorg dus dat je altijd je pinpas bij de hand hebt.

Wat is de Oerol betaalpas en hoe werkt het?

Het is ook mogelijk om met de Oerol betaalpas te betalen, deze kaart kun je opladen via de oplaadpunten op de festivalterreinen.

Hoe werkt het met de restitutie van het bedrag op de Oerol betaalpas?

Vanaf 24 juni tot 1 september kun je via Mijn Knip Online het resterende bedrag terug krijgen.

Waar kan ik terecht voor medische hulp?

Huisartsenpraktijk West

Duintuin 3

0562-442181

SPOED: 0562-443333

Huisartsenpraktijk Midsland

Westerdam 31

0562-448703

SPOED: 0562-448222

Tandartspraktijk West

Torenstraat 52A 06-20249068

Tandartspraktijk Midsland

Westerburen 12

0562-449444

Wist je dat...

Oerol dit jaar 38 jaar bestaat?

Je ons kan taggen op social media?

Onze hashtag is #Oerol2019

Oerol groen is?

Wij denken graag aan de natuur. Hoe kan dat ook anders op zo’n mooi eiland. Help ons door je afval in de prullenbak te gooien. Wil je weten wat we nog meer doen? Lees het hier.

Er pocketasbakjes zijn voor je peuken?

Er zijn pocketasbakjes te verkrijgen op de festivalterreinen: maak hier gebruik van en gooi je peuken niet op de grond.

Ons bier in glazen wordt geschonken?

Bier in glas is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor het milieu. Denk er wel aan om de glazen weer terug te brengen naar de bar, zodat het niet toch op de grond belandt.

Oerol rekening houdt met mensen met een handicap?

Je kunt op de website binnen het programma filteren op toegankelijkheid van de voorstelling; Rolstoel toegankelijk Je vindt de lijst op de website en in de app.

We een gratis wifi-netwerk hebben?

Op de festivalterreinen kun je gebruik maken van het gratis wifi-netwerk. Het netwerk is te vinden onder de naam “Oerol Free Wifi”.

Je je hond mee mag nemen?

Je vrolijke viervoeter mag mee de festivalterreinen op, wanneer deze is aangelijnd. Ga je naar een theatervoorstelling dan moet je toch even een oppas zoeken. Verder is de Expeditie route natuurlijk wel een leuke wandeling om samen te kunnen doen.

Je wordt geweigerd als je te laat voor een voorstelling bent?

Ben je te laat voor een voorstelling? Dan mag je niet meer naar binnen. Dit is namelijk storend voor zowel de makers als het publiek.

Je jouw entreegeld terugkrijgt als een voorstelling niet doorgaat?

Wanneer een voorstelling afgelast wordt voordat de helft van de speelduur bereikt is, krijg je je toegangsgeld terug. Dit kan bij de centrale kassa op de Westerkeyn of bij de kassa in Ons Huis, op West-Terschelling. In de meeste gevallen is er een speciale Retourkassa ingericht, zodat je niet (lang) hoeft te wachten.

Oerol een kinderoppas heeft?

Oerol is geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan. Je kunt je kinderen (vanaf 3 jaar) bij kinderboerderij Het Hooivak (Hoorn) in goede handen achterlaten. Lees meer hier.

Oerol mensen met elkaar in contact brengt?

Wil je iets kwijt of zoek je die leuke jongen of meid van gister, laat een lokroepje achter! Gebruik #lokroepje voor Twitter of Instagram.

Deel deze pagina