Praktisch

Toegankelijkheid

Een festival is pas echt een feestje wanneer iedereen ervan kan genieten. Daarom zetten wij ons actief in voor maximale toegankelijkheid van Oerol. Op deze pagina lees je welke mogelijkheden we bieden en waar we je mee kunnen helpen.

Slechtziend? Vergroot de tekst met deze sneltoets: houd [Ctrl] ingedrukt en druk op de + om in te zoomen en de – om uit te zoomen. Terug naar de instellingen? Klik dan [Ctrl] 0 of [Ctrl].

  • Een invalidentoilet is aanwezig op de Betonning en op Nieuw Westerkeyn.
    In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.
  • Om mensen die moeilijk ter been zijn te helpen, staan er bij voorstellingen vrijwilligers klaar.
  • Bezoekers die doof of slechthorend zijn, mogen natuurlijk een tolk meenemen. Zou je dit dan van tevoren willen aangeven via toegankelijkheid@oerol.nl
  • In ons programma geven we aan onder welk genre een voorstelling valt en op welke manier het geschikt is voor bezoekers met een specifieke beperking. Denk bijvoorbeeld aan visueel theater, muziekinstallaties of de aanwezigheid van een tolk.


Informatie toegankelijkheid voorstellingen
Zodra we weten waar en hoe de voorstellingen plaatsvinden, kun je op deze pagina lezen welke voorstellingen wel, niet of moeilijk toegankelijk zijn.

We helpen je graag op weg
Daarom hebben we tijdens het festival een mailadres paraat zodat je ons kunt benaderen: toegankelijkheid@oerol.nl. Zo helpen we je graag op weg met bijvoorbeeld het selecteren van de juiste voorstellingen en kunnen we een passende route voorstellen.

Deel deze pagina