Praktisch

Toegankelijkheid

Een festival is pas echt een feestje wanneer iedereen ervan kan genieten. Daarom zetten wij ons actief in voor maximale toegankelijkheid van Oerol. Op deze pagina lees je welke mogelijkheden we bieden en waar we je mee kunnen helpen.

Slechtziend? Vergroot de tekst met deze sneltoets: houd [Ctrl] ingedrukt en druk op de + om in te zoomen en de – om uit te zoomen. Terug naar de instellingen? Klik dan [Ctrl] 0 of [Ctrl].

Dit jaar kon Oerol niet doorgaan 'zoals we dat gewend zijn'. Maar niet getreurd, Oerol heeft een hele nieuwe festivalervaring bedacht die vanuit elke plek beleefd kan worden: Het Imaginaire Eiland.

Voor Oerol een uitgelezen kans om blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden zo optimaal mogelijk van ons festival te laten genieten. Vooraf opgenomen filmpjes zijn zoveel mogelijk ondertiteld en sommige live gebeurtenissen zijn bijgestaan door een doventolk. Daarnaast zijn alle auditieve programma-onderdelen onder één knop te vinden, waarbij een aantal activiteiten worden ingeleid door een blindentolk.

Je kunt nog een deel van het programma terugkijken en luisteren.

Deel deze pagina