Theater Utrecht - Immens

Een theatrale solo geïnspireerd op werk en leven van Friedrich Nietzsche. Nietzsche werd ook wel ‘de filosoof met de hamer’ genoemd, omdat hij alles wat algemeen als waarheid werd aangenomen opnieuw bevroeg, en vaak verbrijzelde.

In zijn voetsporen onderzoeken Casper Vandeputte en Vincent van der Valk hoeveel waarheid zij aankunnen. Deze muzikale, filosofische en humoristische voorstelling moet volgens de makers voelen 'als een duik in het ijsbad als je net uit de sauna komt.' Regisseur Vandeputte en acteur Van der Valk delen een fascinatie voor het gedachtengoed van Nietzsche. Volgens Nietzsche moet ons leven een zekere grootsheid en intensiteit bezitten.

Van der Valk duikt in de rol van een funky straatmuzikant, een kritische predikant. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. Soms komt zijn verbeelding tot leven en staat er plots een groot koor achter hem dat zijn hartenkreten meerstemmig meezingt, als in een meeslepende Wagneriaanse opera.

Aanvangstijd: 20:30 uur

vr 14
/ zo 16 / di 18 / wo 19 / do 20 / vr 21 / za 22

Per All-in arrangement kies je twee voorstellingen uit. Kies de datum van jouw voorstelling naar keuze. De rest van de voorstellingen geselecteerd voor All-in vind je hier.

Deel deze pagina