Symposium Waddenlaboratorium

27e Symposium Waddenacademie op 21 oktober 2021 in de Tonnenloods op West-Terschelling

27e symposium Waddenacademie

Sinds 2012 koppelen Oerol en de Waddenacademie kunstenaars en wetenschappers aan elkaar tijdens het Oerol Festival. In de loop der jaren zijn zo interessante samenwerkingsverbanden en projecten ontstaan. Tijdens het 27e symposium van de Waddenacademie worden drie projecten (van Esther Kokmeijer, Stef Veldhuis en Elmo Vermijs) uitgelicht, met als onderliggende vraag of, en zo ja op welke wijze, de samenwerking tussen kunst en wetenschap een bijdrage kan leveren aan actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Het symposium is tevens de officiële start van het door het Waddenfonds mede gefinancierde project Waddenlaboratorium, waarin samen werken aan duurzame toepassingen voor het Waddengebied centraal staat.

Moderator van het symposium is journalist, auteur en presentator Tracy Metz.

Inschrijving voor het symposium vindt plaats via de website van de Waddenacademie en is mogelijk vanaf 1 oktober. Er is plaats voor 100 deelnemers, waarbij geldt wie het eerst komt het eerst maalt.

De bijeenkomst zal binnen de huidige Corona-regels worden georganiseerd, wat betekent dat bij de toegang via de CoronaCheck gecontroleerd wordt op vaccinatie, negatief testuitslag of herstelbewijs.

De projecten van Esther, Stef en Elmo zijn ook te bezichtigen. Op 22, 23 en 24 oktober zullen in de Tonnenloods speciale Oerol Colleges worden gegeven.

Foto: Tristan Visser

Deel deze pagina