Theater Rotterdam/Boogaerdt & VanderSchoot i.s.m. Touki Delphine

Walk of Things

60 minuten
Fanbandje
Walk of Things is een podcast-wandeling over een dijk, als oefening voor de mens om ding te zijn tussen de dingen. Tijdens een tocht door de natuur, luistert de wandelaar naar de stemmen van de dingen die hem of haar omringen.

Boogaerdt/VanderSchoot kijkt opnieuw naar de grens tussen mens, natuur en technologie in een tijd waarin de mensheid zich de planeet op destructieve wijze heeft toegeëigend.

Ze vroegen verschillende schrijvers om zich te verplaatsen in het perspectief van de dijk en de dingen eromheen. Touki Delphine ontwierp het sounddesign. Het resultaat was te beluisteren als podcast tijdens een dijkwandeling op Oerol 2019 als het Oerol-drieluik The Infectious Event.

Speciaal in het kader van het Covid 19 quarantaine-programma van Theater Rotterdam komt Walk of Things nog één keer online. Bij voorkeur te beluisteren tijdens een dijkwandeling, maar tijdens een wandeling over de stoeprand of om de keukentafel kan deze podcast ook een verruimende ervaring opleveren. Als je na het luisteren inspiratie krijgt voor het schrijven van het perpectief van een virus: Boogaerdt/VanderSchoot zet haar mailbox en het onderzoeksproces voor hun nieuwe voorstelling ANTIBODIES open voor input! Stuur je mail naar: info@theaterrotterdam.nl

Om de podcast te kunnen beluisteren heb je je mobiele telefoon en oordopjes nodig.

Concept Boogaerdt/VanderSchoot Geluidsontwerp Touki Delphine, Rik Elstgeest / Studio Delphine

de iPhone Irma Driessen (in het Engels)
de zee M.
de lucht/wind Dean Bowen
de dijk Saskia de Jong
de worm Rik van den Bos

Naar Theater Rotterdam op Het Imaginaire Eiland

Luister naar de podcast 'Walk of Things'

  • Audio tips

Deel deze pagina