Studio Buiten Werking

Land zonder dijk

Expeditie
P. Weiland Wierschuur
Festivalbandje
Werk mee aan het ontstaan van een gigantisch zelforganiserend patroon. Geïnspireerd door de wijze waarop bepaalde organismen geschikte leefomstandigheden creëren voor zichzelf en andere soorten, sla je zelf aan het ‘biobouwen’. Je krijgt het werkplein, lege zakken en enkele spelregels; de rest is aan jou.

Deze installatie visualiseert een voortplantingsmethode van biobouwers: organismen die niet alleen op milieuomstandigheden reageren, maar deze ook zélf sterk beïnvloeden. Doordat de organismen eenduidig reageren op elkaar, ontstaat een zelforganiserend patroon.

De rol van biobouwers in kustecosystemen is het onderzoeksobject van Tjisse van der Heide. Met behulp van zijn expertise ontwierp Studio Buiten Werking een interactief spel om de verborgen schoonheid van dit vernuftige ecosysteem zichtbaar te maken.

Op zaterdag 15 juni volg je vanaf 13:30 uur op de Westerkeyn een college over zelforganiserende biobouwers met prof. dr. ir. T. (Tjisse) van der Heide, gespecialiseerd in kust-ecosystemen en de rol van biobouwers.

Credits

Met dank aan:  Tjisse van der Heide, BankGiro Loterij Fonds 
Mede mogelijk gemaakt door:  Creative Europe programme of the European Union, LAND 
Mede mogelijk gemaakt door:  LAND (Land stewards AND artists) is a partnership of arts organisations from festivals in the Netherlands, France, UK, and Hungary exploring new ways for environmental organisations, producers and artists to work together. LAND is co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union. 
Volg Studio Buiten Werking

Hoe kom ik op deze locatie?

  • Nederlands
  • Nee
  • Buiten
  • 10+

Aanvangstijd(en):

zaterdag 15 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
zondag 16 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
maandag 17 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
dinsdag 18 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
woensdag 19 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
donderdag 20 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
vrijdag 21 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
zaterdag 22 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur
zondag 23 juni11:00
oostP. Weiland Wierschuur

Deel deze pagina