Silbersee en Gouden Haas i.s.m. NKK NXT

Kaapdiegoeiekoop

3 minuten
Fanbandje
Kaapdiegoeiekoop is een voorstelling die juist nú gemaakt had moeten worden. Een oeropera over gewin boven moraal, kapitalistisch denken, de macht van olie en de verdovende werking van snelle consumptie. Niet getreurd, met dit meeslepende fragment weet je alvast wat je te wachten staat.

Silbersee en Gouden Haas vonden samen met NKK NXT toch een vorm om scenes uit de voorstelling naar Oerol te brengen. De stemmen, instrumenten en geluiden zijn allemaal opgenomen op het strand en smelten samen in twee waanzinnige videoclips.

De scène 'Olie' is een muzikale ode aan onze verslaving aan olie en de corrumperende greep die dit zwarte goud op de wereld heeft. Gooi je volume omhoog en laat het je woonkamer inknallen.

In de scène 'Koor van de mensheid' zingt het koor over de worsteling van de mens met de soms verlammende werkelijkheid van de actualiteit en de hang naar kortstondig geluk en snelle suikers om zichzelf mee te verdoven.

Kaapdiegoeiekoop is een productie van Silbersee en Gouden Haas in samenwerking met NKK NXT van Het Nederlands Kamerkoor en wordt ontwikkeld in samenwerking met Karavaan festival en Oerol.

Lees hier meer over Kaapdiegoeiekoop in het online artikel door HUMAN.

Artistieke leiding
: Gienke Deuten, Romain Bischoff
Film en montage
: Ilja Lammers
Libretto:
Jibbe Willems
Muziekcompositie
: Frank Wienk (Binkbeats)
Performers
: Veronika Akhmetchina, Elea Bekkers, Jonathan Bonny, Brechtje Kat, Yung-Tuan Ku, Arjan Lienaerts, Björk Níelsdóttir, Viktoria Nikolova, Carl Refos, Michaela Riener, Florian Slangen, Guus van der Steen, Hans Vermunt en Tiemo Wang
Geluidstechniek: Maurits Thiel
Productiecoördinatie
: Carry Hendriks
Productieassistentie:
Joppe Kos
Publiciteitscoördinatie: Dagmar Bokma
Beeld: Bowie Verschuuren

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Lira Fonds

Met dank aan
: Hembrug Zaandam B.V., Strandpaviljoen Noord, St. MaartenszeeBekijk de video van 'Kaapdiegoeiekoop - Olie'

Bekijk de video van 'Kaapdiegoeiekoop - Koor van de mensheid'

    Deel deze pagina