Ramsey Nasr

Interactieve lezing

Talks
Het Imaginaire Eiland
75 minuten
Let op: dit is een live online voorstelling met een vaste aanvangstijd. Heb je nog geen Zoom account? Maak die dan nu eerst aan, dat is snel gebeurd. De Zoom link is 15 minuten voor aanvang beschikbaar.Hoe komen we uit deze crisis? Dat is de vraag die Ramsey Nasr zichzelf stelt. De pandemie legt volgens de veelzijdige kunstenaar bloot wat we lange tijd niet wilden zien: het politieke en economische systeem heeft de fundamenten van onze samenleving aangetast. Speciaal voor Oerol geeft Ramsey eenmalig een lezing over zijn nieuwste boek De Fundamenten via Zoom. Na afloop is er de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan.

In een uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Ramsey in De Fundamenten de corona- en klimaatcrisis als twee rampen die wezenlijk met elkaar verbonden zijn. Stap voor stap bevraagt hij onze gehele westerse manier van leven. Tegenover de chaos van deze tijd plaatst Ramsey een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis.

In De Fundamenten vangt Ramsey Nasr de tijdsgeest in een essay en houdt hij tegelijk een hartstochtelijk pleidooi voor het belang van kunst en breken met het kortzichtige rendementsdenken. In de tijd van de bezuinigen van Halbe Zijlstra heeft hij eerder al eens Oerol geopend. We zijn vereerd dat Ramsey in deze roerige tijd ook als eerste kunstenaar actief is op Het Imaginaire Eiland 2021.

  • Nederlands
  • Online
  • 16+

Aanvangstijd(en):

vrijdag 11 juni 15:00⁠–⁠16:00
OnlineHet Imaginaire Eiland

Deel deze pagina