Oerol Colleges

Oerol Colleges

Een kunstenaar uit het programma en een wetenschapper –geselecteerd door de Waddenacademie– ontmoeten elkaar in een collegesetting. Beiden werken aan hetzelfde onderwerp, vanuit hun eigen vakgebied of vanuit een ander perspectief. Onder leiding van Erik Willems gaan ze met elkaar en het publiek in gesprek. Dat zorgt voor wrijving, een lach en nieuwe inzichten.

Tijdens het weekend Visuele Taal (17, 18 en 19 juni) worden er diverse shows getolkt door een tolk Nederlandse Gebarentaal of een schrijftolk. Bekijk hier per show welke tolk aanwezig is: Focus Weekend Visuele Taal 

Met dank aan: Dr. Nelleke IJssennagger-van der Pluijm - Fryske Academy, Prof. Dr. Erik van Sebille - Universiteit Utrecht, Dr. Lisa Becking - University & Research , PhD kandidaat Guido Camps - Wageningen University & Research, Dr. Elmar C. Fuchs - Wetsus, PhD kandidaat Anna-Rosja Haveman - Rijksuniversiteit Groningen, Dr. Han-Thomas Adriaenssen - Rijksuniversiteit Groningen, Prof. Dr. Ir. Katja Phillippart - Directeur Waddenacademie, NIOZ en Universiteit Utrecht, Dr. Marjolijn Haasnoot - Deltares.

Met steun van: Waddenacademie

Mede mogelijk gemaakt door: Waddenacademie

Credits

Productie: Marin de Boer, Host: Erik Willems
 • Categorie
  Beeldende kunst, Wetenschap
 • Toegang
  Festivalbandje
 • Duur
  60 minuten
 • Locatie
  de Luwte
 • Locatie type
  Buiten
 • Toegankelijkheid
  Blind/slechtziend, Rolstoelgebruiker, Slecht ter been
 • Taal
  Nederlands
 • Leeftijd
  12+

Speeltijden

vrijdag 10 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Valerie van Leersum met als gast Dr. Nelleke Ijssennagger-van der Pluijm van de Fryske Academy.
Midden: de Luwte
zaterdag 11 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Anne-May Nijman / De Jut Fabriek met als gast Prof. Dr. Erik van Sebille van de Universiteit van Utrecht.
Midden: de Luwte
zondag 12 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van de Ambassade van de Noordzee met als gast Dr. Lisa Becking van Wageningen University and Research.
Midden: de Luwte
maandag 13 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Tomoko Mukaiyama met als gast Guido Camps (PhD) van Wageningen University and Research.
Midden: de Luwte
dinsdag 14 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Esther Kokmeijer met als gast Dr. Elmar C. Fuchs van Wetsus.
Midden: de Luwte
woensdag 15 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van De Onkruidenier met als gast Anna-Rosja Haveman (PhD) van de Rijksuniversiteit Groningen.
Midden: de Luwte
donderdag 16 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Elmo Vermijs met als gast Dr. Han-Thomas Adriaenssen van de Rijksuniversiteit Groningen.
Midden: de Luwte
vrijdag 17 juni - 09:30
LET OP: Dit Oerol College start om 09:30 uur en is bij GAIA Locatie: Bommengat. Een Oerol College speciaal voor kinderen onder GAIA van Luke Jerram met als gast Prof. Dr. Ir. Katja Phillippart directeur van de Waddenacademie.
Midden: de Luwte
zaterdag 18 juni - 15:00
Een Oerol College in het teken van het werk van Tryater met als gast Dr. Marjolijn Haasnoot van Deltares.
Midden: de Luwte