Your Ancestor

Nynke Laverman

Het Imaginaire Eiland
"To not get lost in the future, you must know your past, right?"

Dit onderdeel is Engels gesproken.

Plant
is een fluisterzacht mooie, indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman vraagt zich af waar de grens tussen mens en natuur eigenlijk ligt. Temidden van mensen, muren en strak ingedeelde tijd verlangt ze soms naar een kalm bestaan als plant. Samen met muzikant Sytze Pruiksma en videokunstenaar Douwe Dijkstra schetst ze een filmische, surreële wereld waarin ze zich afvraagt: wie willen we zijn als mens?

Op de steppen van Mongolië besluit Nynke haar podiumkunst toe te wijden aan het wederzijdse respect tussen mensen en hun leefomgeving. Ze realiseert zich tijdens het maken van Plant dat ze zich wil uitspreken en is daardoor juist zachter gaan zingen, minder woorden gaan gebruiken, minder gaan dóen. Het album en de theatervoorstelling gaan over het proces van transformatie, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?

De clip Your Ancestor is onderdeel van theatervoorstelling Plant en kwam onlangs uit. Your Ancestor is dit weekend te zien en beluisteren op Het Imaginaire Eiland.

Bekijk de videoclip Your Ancestor van Nynke Laverman op Het Imaginaire Eiland.

Credits

Concept:  Nynke Laverman en Sytze Pruiksma 
Tekst en zang:  Nynke Laverman 
Muziek:  Sytze Pruiksma en Nynke Laverman 
Video:  Douwe Dijkstra 
Dans:  Dunja Jocic 
Toneelbeeld:  Ascon de Nijs 
Kostuums:  Dieuweke van Reij 
Eindregie:  Koos Terpstra 
Geluid:  Toon Boland 
Lichtontwerp:  Patrick Kramer 
Operator video:  Remko Smids 
Met dank aan:  Guy Weizman 

    Deel deze pagina