Nicole Beutler Projects

STILL LIFE ON THE ISLAND

20 minuten
Fanbandje
De poëtische dansfilm STILL LIFE ON THE ISLAND van de beeldende choreograaf Nicole Beutler brengt een ode aan verlangzaming en de kracht van de natuur.

Het is een indrukwekkende ontmoeting tussen techniek en landschap, want deze ringdans door 15 dansers werd met behulp van een drone hoog boven Terschelling gefilmd. In dialoog met de wind en getijden aan het strand van West-Terschelling maakt STILL LIFE ON THE ISLAND ruimte voor schoonheid, troost en een nieuwe, helende balans. Een meditatief ritueel over samenzijn op afstand, met elkaar en de natuurlijke ruimte om ons heen.

Deze performance is een bewerking van een scène uit Beutlers dansduet 4: STILL LIFE tot een groepsmanifestatie voor de publieke ruimte. Dit nauwkeurige micro-spektakel is geïnspireerd op de Reifentanz (1927) van Bauhaus-choreograaf Oskar Schlemmer en draait om het bijzondere samenspel van licht, ringen, schaduw en de creativiteit van de performer in zijn omgeving.

Concept en choreografie:
Nicole Beutler
Regie en video: Claire Bontje
Performers: Marjolein Vogels, Tomislav Feller, Klara Alexova, Daniel Barkan, Inez Almeida, Eva Villanueva
Christian Guerematchi, Rob Polmann, Hillary Blake Firestone, Patrick Schmatzer, Djinti Sullivan, Lucia Fernandez, Djahan Manuela Perez
Productie: Floor Cremers
Artistiek assistent:
Justa ter Haar
Repetitor:
Marjolein Vogels
Muziek:
Gary Shepherd
Producent:
Nicole Beutler Projects
Fotograaf:
Anja Beutler

Naar 'STILL LIFE ON THE ISLAND' op Het Imaginaire Eiland

Bekijk 'STILL LIFE ON THE ISLAND'

  • Language no problem

Deel deze pagina