Marco Barotti

SWANS

Expeditie
B. Doodemanskisten
Laat je niet misleiden door de onschuldig klinkende titel van dit werk: de ingreep die het in de natuur tot stand brengt is zowel subtiel als radicaal. SWANS hackt de natuurlijke omgeving en provoceert door zijn samensmelting van technologisch afval en wilde natuur.

De installatie is gemaakt van acht satellietschotels. Als overduidelijke afvalproducten van onze samenleving vertegenwoordigen zij de macht van mainstream televisie en massamedia. Tot leven gewekt via geluid, wind en water drijven de kunstmatige zwanen vredig in een vijver, waar ze volmaakt één worden met de natuur om hen heen. Het beeld roept een gevoel van walging op, maar ook een intiem gevoel van vertrouwdheid.

Audiovisuele interventies in natuurlijke en stedelijke omgevingen, het hergebruik van afvalproducten en gelijkenissen met dieren kenmerken de installaties van Marco Barotti. Zijn werken dienen als metafoor voor de menselijke impact op de planeet.

Swans is onderdeel van het reizend programma In the Age of Post –Drought van Transnatural, een serie tentoonstellingen en programma’s over de huidige waterproblematiek die Oerol, Into the Great Wide Open festival, EYE filmmuseum en de Dutch Design Week aandoen.


Credits

Concept:  Marco Barotti 
Tekst:  Isabel Andrés Portí 
Productie:  Platoon Kunsthalle (Berlin) 
Fotograaf:  Marco Barotti 
gecureerd door:  Transnatural - Arjen Bangma (directeur), Imke Ruigrok (curator) 
Mede mogelijk gemaakt door:  Bank Giro Loterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Creative Industries Fund NL en Oerol 
Met dank aan:  Anna Anderegg 
Deze productie kwam tot stand met de steun van:  the IN SITU platform, in the frame of the ACT project, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union. 
Volg Marco Barotti
  • Language no problem
  • Met hulp
  • Buiten
  • 6+

Aanvangstijd(en):

zaterdag 15 juni11:00
MiddenF. Geitepark
zondag 16 juni11:00
MiddenF. Geitepark
maandag 17 juni11:00
MiddenF. Geitepark
dinsdag 18 juni11:00
MiddenF. Geitepark
woensdag 19 juni11:00
MiddenF. Geitepark
donderdag 20 juni11:00
MiddenF. Geitepark
vrijdag 21 juni11:00
MiddenF. Geitepark
zaterdag 22 juni11:00
MiddenF. Geitepark
zondag 23 juni11:00
MiddenF. Geitepark

Hoe kom ik op deze locatie?

Deel deze pagina