Marco Barotti

CLAMS

Expeditie
O. Dijk Perkweg
Deze kunstmatige schelpen, gemaakt van gerecycled plastic en luidsprekers zorgen voor een uniek symfonisch spektakel. In deze installatie wordt met een sensor realtime informatie over de waterkwaliteit verbeeldt en in geluid omgezet.

In de natuur filteren schelpdieren water om voedsel te vinden en doen zo dienst als minuscule filtersystemen. Geïnspireerd door dit natuurlijke fenomeen presenteert Marco Barotti zijn nieuwe werk CLAMS, een kinetische geluidsinstallatie die door waterkwaliteit wordt geactiveerd. Een sensor in het water streamt informatie die direct in een audiosignaal wordt omgezet. Hieruit ontstaat een steeds veranderende soundscape die het openen en sluiten van een groep schelpdiersculpturen, gemaakt van gerecycled industrieel plastic, aanstuurt. Geluid en beeld werken samen in het creëren van een ervaring die het publiek in staat stelt de waterkwaliteit in real time met eigen ogen en oren waar te nemen.

Op zondag 16 juni volg je vanaf 13:30 uur een college bij dit project, over het dieet van schelpdieren met Prof.dr.ir. C.J.M. (Katja) Philippart, gespecialiseerd in onder meer de interacties tussen schelpdieren en hun voedsel en de effecten van klimaatverandering op mariene kust-ecosystemen.

Clams is onderdeel van het reizend programma In the Age of Post –Drought van Transnatural, een serie tentoonstellingen en programma’s over de huidige waterproblematiek die Oerol, Into the Great Wide Open festival, EYE filmmuseum en de Dutch Design Week aandoen.Credits

Concept:  Marco Barotti 
Met dank aan:  Anna Anderegg voor conceptueel advies, Pim Boreel for Hydro4Live development 
gecureerd door:  Arjen Bangma (directeur), Imke Ruigrok (curator) 
Deze productie kwam tot stand met de steun van:  N SITU, Bank Giro Loterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Creative Industries Fund NL en Oerol 
Volg Marco Barotti
  • Engels
  • Nee
  • Buiten
  • 6+

Aanvangstijd(en):

zaterdag 15 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
zondag 16 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
maandag 17 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
dinsdag 18 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
woensdag 19 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
donderdag 20 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
vrijdag 21 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
zaterdag 22 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg
zondag 23 juni11:00
OostO. Dijk Perkweg

Hoe kom ik op deze locatie?

Publieksinspanning

Het project bevindt zich op de dijk.

Deel deze pagina