Marco Barotti / Transnatural

CLAMS

Expeditie
Dijk Perkweg
Deze kunstmatige schelpen, gemaakt van gerecycled plastic, luidsprekers en sensoren zorgen voor een uniek symfonisch spektakel. In deze installatie wordt met een sensor realtime informatie over de waterkwaliteit verbeeldt en in geluid omgezet.
In de natuur sporen schelpdieren vervuiling op en doen dienst als minuscule filtersystemen. Geïnspireerd door dit natuurlijke fenomeen presenteert Marco Barotti zijn nieuwe werk CLAMS, een kinetische geluidsinstallatie die door waterkwaliteit wordt geactiveerd. Een sensor in het water streamt informatie die direct in een audiosignaal wordt omgezet. Hieruit ontstaat een steeds veranderende soundscape die het openen en sluiten van een groep schelpdiersculpturen, gemaakt van gerecycled industrieel plastic, aanstuurt. Geluid en beeld werken samen in het creëren van een ervaring die het publiek in staat stelt de waterkwaliteit in real time met eigen ogen en oren waar te nemen.

Credits

Concept:  Marco Barotti, Transnatural Arjen Bangma (directeur), Imke Ruigrok (curator) 
Assistent:  Pim Boreel 
Met dank aan:  Anna Anderegg 
Deze productie kwam tot stand met de steun van:  N SITU, Transnatural Art & Design, Bank Giro Loterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Creative Industries Fund NL en Oerol 
Volg Marco Barotti / Transnatural
  • Engels
  • Nee
  • Buiten
  • Alle leeftijden

Aanvangstijd(en):

zaterdag 15 juni11:00
OostDijk Perkweg
zondag 16 juni11:00
OostDijk Perkweg
maandag 17 juni11:00
OostDijk Perkweg
dinsdag 18 juni11:00
OostDijk Perkweg
woensdag 19 juni11:00
OostDijk Perkweg
donderdag 20 juni11:00
OostDijk Perkweg
vrijdag 21 juni11:00
OostDijk Perkweg
zaterdag 22 juni11:00
OostDijk Perkweg
zondag 23 juni11:00
OostDijk Perkweg

Publieksinspanning

Het project bevindt zich op de dijk.

Deel deze pagina