Kompagnie Kistemaker

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) (algemene versie)

Teksttheater, Film, Visueel
Het Imaginaire Eiland
75 minuten
Vol goede moed begint Karlijn Kistemaker aan de voltooiing van haar reis door het boek Honderd jaar eenzaamheid. Onderweg slaat de twijfel toe, het noodlot zelfs. Maar het boek moet worden doorgrond, er is geen weg terug. Ook niet als je bang bent voor wat er na het einde komt. Deze film (opgenomen in één take) is het laatste deel van haar serie Missie Márquez, die ook goed te volgen is wanneer je de eerste delen hebt gemist.

Theatermaker Karlijn Kistemaker is in de ban van een persoonlijke queeste; een twaalfdelige theatrale vertaling maken van Honderd jaar eenzaamheid, een van de meest gelezen boeken ter wereld. Karlijns oudoom Kees was de eerste Nederlandse vertaler van dit boek en liet Karlijn de royalties na. Om deze erfenis eer aan te doen gaat Karlijn samen met haar kompanen op zoek naar de verborgen betekenis van het boek. Een reis door een magische realistische wereld die nu al negen jaar duurt. Onderweg blijken de verhaallijnen, personages en mysterieuze gebeurtenissen uit het boek zich op eigenzinnige wijze op te dringen in het persoonlijke leven van Karlijn en haar Kompanen. Als een geschreven spiegel waarin feit en fictie dwars door elkaar heen lopen.

Wanneer Karlijn in dit slotstuk probeert haar missie af te ronden, belandt ze op een confronterende prijsuitreiking. Uit het veld geslagen en opgescheept met een mopperende cheque verliest ze het boek en verdwaalt ze in haar eigen verhaal. Dan ontvangt ze middenin een storm een ansichtkaart, die haar de weg wijst naar de caravan waarin Kees Honderd jaar eenzaamheid vertaalde. Lukt het Karlijn om haar missie te voltooien en zo samen met haar Kompanen het einde te bereiken?

De eerdere negen delen van Missie Márquez speelden in theaters of als locatievoorstelling op Oerol, maar Missie Márquez eindigt als theaterfilm. Een long take die in één camerabeweging wordt opgenomen en waarbij alles in één keer perfect moet gaan. Een onmogelijke opdracht, dus echt iets voor Kompagnie Kistemaker. Benieuwd naar deze groep inspirerende doorzetters van wie je de komende jaren nog vele prachtige voorstellingen kan verwachten? Kijk naar dit magische sluitstuk van het prijswinnende Missie Márquez.

(Je kunt ook van deze film genieten als je de voorafgaande delen niet hebt gezien.)

"De timing is ongelooflijk, waanzinnig en bizar. Karlijn Kistemaker speelt een gekwetst persoon, dat heel komisch uitpakt." - Mirella Muroni (lid Raad van Toezicht Oerol)

"Hoewel de laatste drie delen als long take (een film die in één take is opgenomen) zijn gemaakt, is er niets van de charme van Kistemakers stijl verloren gegaan. De theatraliteit wordt met alle liefde omarmd en het publiek wordt vrijwel voortdurend direct aangesproken door Kistemaker en haar spelers." - de Theaterkrant


Credits

Artistieke leiding:  Karlijn Kistemaker 
Spel:  Simon Heijmans 
Spel:  Imke Smit 
Spel:  Sophie Höppener 
Spel:  Chris Koopman 
Spel:  Jasper van der Pijl 
Regie:  Ivo van Aart 
Scenografie:  Calle de Hoog 
Dramaturgie:  Céline Buren 
Concept:  Karlijn Kistemaker 
Regie:  Karlijn Kistemaker 
Zakelijke leiding:  Karlijn Hemmer 
Publiciteit:  Michelle Roos 
Muziek:  Chris Koopman 
Regie:  Karlijn Kistemaker 
Productie:  Amber Bongaerts 
Regie assistent:  Silvy Levens 
Camera:  Floris Verweij 
Geluid:  Sam Huisman 
Lichtontwerp:  Stijn Jonkhart 
Technische productie:  Wannes van der Veer 
Artwork:  Frank en Michiel 
Kostuums:  Calle de Hoog 
Volg Kompagnie Kistemaker
  • Nederlands
  • Online
  • 16+

Aanvangstijd(en):

zaterdag 12 juni 21:00⁠ – ⁠zondag 13 juni 1:00
On demand
10,00
zondag 13 juni 21:00⁠ – ⁠maandag 14 juni 1:00
On demand
10,00
maandag 14 juni 21:00⁠ – ⁠dinsdag 15 juni 1:00
On demand
10,00
zaterdag 19 juni 19:30⁠ – ⁠zondag 20 juni 1:00
On demand
10,00

Deel deze pagina