Het Atelier

Het Atelier

10 minuten
Fanbandje
Wat doe je als roedel jonge makers als je al lang en breed aan de ontwikkeling van een locatietheaterstuk bent begonnen op het moment van een lockdown? Dan maak je een creatieve en speelse video over het maakproces!

Lunatics and Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer), Diederik Kreike en Venus Pop Grotto! (Nora Ramakers en Anna Luka da Silva) gaan op Oerol en Over het IJ Festival het onderzoek en experiment aan op het gebied van theater en kunst in de openbare ruimte. De Atelier-makers gaan zowel aan het werk op Terschelling als in Amsterdam-Noord. Hierbij spelen de fysieke locatie, maar ook de sociale context een rol.

Ze presenteren het resultaat van dit experiment pas op de festivals van 2021, maar nemen jullie via deze video al graag mee in hun maakproces. Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Drie nieuwe makers bouwen - gedurende de periode van een jaar via workshops, ontmoetingen, residenties - aan hun eigen theatertaal en visie op locatietheater. Oerol werkt hierin samen met partners Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel, Likeminds en Productiehuis Theater Rotterdam.

Atelier-makers: Lunatics and Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer), Diederik Kreike en Venus Pop Grotto! (Nora Ramakers en Anna Luka da Silva)
Video-editing
: Diederik Kreike
Artistieke begeleiding en productie:
Maurice Bogaert en Antsje van der Zee
Partners
: Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel, Likeminds en Productiehuis Theater Rotterdam.
Fotograaf: Wilco Admiraal

Het Atelier wordt mogelijk gemaakt door Oerol, Fonds Atelier Oerol en Over het IJ Festival.
Volgend jaar wordt dit traject voor Oerol 2021 voortgezet.

Terug naar Het Atelier op Het Imaginaire Eiland

Bekijk de video van de makers van Het Atelier

    Deel deze pagina