Eilandkinderen / Wordbites / Jörgen Unom Jg

Het eiland dat verdwijnt?

Expeditie
WK de Westerkeyn
Eilandkinderen is de jaarlijks terugkomende samenwerking tussen Oerol en de kinderen van de Terschellingse basisscholen. Dit jaar denken de kinderen samen met woordkunstenaars Hugo en Jörgen na over het klimaat dat verandert en de zeespiegel die stijgt. Is er een kans dat het eiland ooit verdwijnt?
Als het eiland inderdaad onder water dreigt te lopen, wat kun je daar dan zelf aan (of mee, of tegen) doen? Wat heb je daarvoor nodig? Wat doe je zelf en wat doe je samen met anderen? Onder leiding van performancedichters Hugo de Haas van Dorser en Jörgen Unom reflecteren de kinderen op dit soort vragen door middel van een waaier aan artistieke expressievormen: lied, actie, interventie, formatie, choreografie, uitbarsting, flashmob. Al die gedachten en ideeën komen samen op de Westerkeyn in een kakafonie die het eiland op haar grondvesten zal laten trillen!

Credits

Concept:  Oerol, Keunstwurk, Hugo de Haas van Dorser en Jörgen Unom Jg 
Met dank aan:  Het eilander basisonderwijs, BankGiro Loterij Fonds, Prinses Margrietschool, Vossersschool, 't Hunnighouwersgat, OBS 't Jok en CBS 't Jok 
  • Nederlands
  • Ja
  • Buiten
  • 2+

Aanvangstijd(en):

vrijdag 14 juni10:00
zaterdag 15 juni10:00
zondag 16 juni10:00
maandag 17 juni10:00
dinsdag 18 juni10:00
woensdag 19 juni10:00
donderdag 20 juni10:00
vrijdag 21 juni10:00
zaterdag 22 juni10:00

Hoe kom ik op deze locatie?

Publieksinspanning

Het project bevindt zich op festivalterrein de Westerkeyn.

Deel deze pagina