Persaccreditatie 2019

Vertegenwoordigers van de media kunnen op deze pagina de persaccreditatie voor Oerol 2019 regelen.

Vertegenwoordiger(s) van de media,

Op 14 juni begint de 38e editie van Oerol festival. Met 55.000 bezoekers en meer dan 100 verschillende acts uit alle disciplines van de kunsten is dit een niet te missen evenement voor de media.

Kantelende perspectieven

Oerol laat dit jaar de vergezichten, de perspectieven van de makers, en ook hun zorgen en hoop voor de toekomst zien. Een wereld waarin je wordt uitgedaagd je eigen inzichten tegen het licht te houden. Een tijdelijke samenleving waarin iedere deelnemer telt en de verwondering centraal staat.

Tijdens Oerol 2019 gaan er ruim 30 voorstellingen in (wereld-)première. Naast een sterk vernieuwend aanbod van Theater, Pop-up performances en Expedities, is er muziek uit alle werelddelen te beluisteren.

Nieuw dit jaar zijn onder andere de Secret Garden Sessions. Deze concertreeks met neo-klassieke muziek van Nederlandse en buitenlandse artiesten vindt plaats in de idyllische omgeving van Zelfpluktuin Groenhof. Het geheel van Oerol Talks biedt ruimte voor reflectie voor zowel makers als bezoekers. Ook de kunstvorm spoken krijgt een eigen plek in verschillende onderdelen van de programmering.

Persaccreditatie geopend

Graag nodigen wij je uit om verslag te doen van Oerol 2019. Aanmelden kan via het onderstaande aanmeldformulier tot en met 16 mei aanstaande.

Uitsluitsel over toekenning van de accreditatie wordt verleend op 20 mei.

  • Van geaccrediteerde journalisten wordt verwacht dat zij een vooraankondiging plaatsen en verslag doen van het festival in de media waarvoor zij werkzaam zijn.
  • Per medium kunnen maximaal twee personen worden aangemeld mits in overleg met Oerol anders wordt bepaald.
  • Verslaglegging van Oerol (in print of audiovisueel) dient na publicatie zo spoedig mogelijk opgestuurd te worden. Hernieuwde accreditatie is mede gebaseerd op bewijs van eerdere verslaggeving.
  • Oerol vergoedt en regelt geen reis en verblijf. We raden je aan om zo snel mogelijk de boot en accommodatie te boeken. Voor tips kun je terecht op onze website.
  • Het is aan de afdeling Marketing & Communicatie van Oerol, om te beslissen over het al dan niet toekennen van persaccreditaties.
Aanmelden

Geaccrediteerde pers kan vanaf 22 mei 20:00, tijdens de besloten voorverkoop voor Pers, gratis tickets voor voorstellingen bestellen. Ook ontvang je een uitnodiging voor de Oerol Pers Drive, gevuld met beeldmateriaal en aanvullende informatie over voorstellingen en gezelschappen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze persmedewerker Bente Hout via telefoonnummer 0562-448 448 of per mail via pers@oerol.nl.

Wij kijken er naar uit om met u samen te werken en het verhaal van Oerol te delen!

Team Marketing & Communicatie Oerol

Informatie voor de pers

Oerol brengt elk jaar tientallen premières en diverse producties uit haar eigen Atelier. Hier vind je meer informatie, downloads en beeldmateriaal.

Tickets voor pers

Alle informatie voor vertegenwoordigers van de pers.

Informatie voor Professionals

Oerol is een perfecte gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten, nieuwe voorstellingen te ontdekken en makers te spreken over nieuwe projecten en hun plannen voor de toekomst.

Deel deze pagina