Over Oerol

Vrijwilligers

Wil jij jouw onmisbare bijdrage leveren aan Oerol en het festival zo op unieke wijze meemaken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Oerol 2019!

Vrijwilliger op Oerol: zo werkt het

In juni breidt de Oerol crew zich uit met zo’n 1000 vrijwilligers die helpen om Oerol tot een succes te maken. Zonder jou bestaat er geen Oerol! Wil jij jouw onmisbare bijdrage leveren aan Oerol en het festival zo op unieke wijze meemaken? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Oerol 2019! Zijn we heel, heel blij mee.

Op deze pagina vind je alle informatie over wat het werk als vrijwilliger inhoudt. Lees dit goed door en meld je aan via de knop helemaal onder aan deze pagina.

Oerol is dit jaar van vrijdag 14 juni t/m zondag 23 juni 2019 op Waddeneiland Terschelling. De opbouwperiode start op maandag 3 juni en de afbouwperiode loopt t/m woensdag 26 juni. Voor deze hele periode zijn we op zoek naar vrijwilligers! Je kunt zelf kiezen voor welke duur en voor welke periode je je wilt aanmelden.

Let op: je werkt minimaal 3 aaneengesloten dagen als vrijwilliger, waarvan in elk geval 1 volledig festivalweekend (14 t/m 16 juni of 21 t/m 23 juni). Als vrijwilliger werk je ongeveer en maximaal 7 uur per dag. Omdat het festival van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is kunnen je werktijden per dag afwisselend zijn. Er blijft meer dan genoeg tijd over om naast je dienst van het festival en het eiland te genieten.

Maar, wat krijg jij daar voor terug?

In ruil voor jouw inspanningen ontvang je van Oerol:

 • een gratis campingplaats (op dag van aankomst, vertrek en werkdagen)
 • een medewerkersbandje (waarmee je ook toegang hebt tot de festivalterreinen en expedities)
 • een lekkere lunch en/of diner op de dag dat je werkt
 • korting op drankjes in het Oerol Café op de Westerkeyn
 • het enige echte Oerol crew-shirt
 • 50% korting op het huren van je fiets
 • en last but not least: 50% korting op voorstellingstickets als je 6 tot 13 dagen werkt en wel 75% korting als je meer dan 13 dagen werkt.

Tijdens Oerol werk je in een hecht en divers team van vrijwilligers. Omdat er tijdens Oerol zo’n duizend mensen vrijwillig aan de slag gaan, vinden we het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Daar zetten we ons met het hele team hard voor in. We vinden het een eer dat je onderdeel wilt worden van ons festival. Je ontmoet veel nieuwe gezellige mensen, je krijgt een kijkje achter de schermen van een heel bijzonder festival en je hebt daarnaast alle tijd om je helemaal onder te dompelen in al het moois dat het eiland je te bieden heeft.

Functies en aanmeldingen

Er zijn veel verschillende vrijwilligersfuncties waar je je voorkeur aan kunt geven. Er zijn functies waarmee je in aanraking komt met publiek, zoals achter de bar staan of de kaartcontrole bij voorstellingen. Ook backstage zijn er taken, zoals het voorbereiden van medewerkerscatering (daar maak je gauw vrienden mee) of de op- en afbouw van het festival.

Alle functies staan omschreven in het PDF onderaan deze pagina. Lees alle functieomschrijvingen goed door en bedenk welk team je voorkeur heeft voordat je het aanmeldformulier invult. Meld je vervolgens aan via de aanmeldknop.

Wij kijken er naar uit dat je komt en hebben heel veel zin om samen met jou en alle andere vrijwilligers ook Oerol 2019 weer tot een fantastische editie te maken!

Functieomschrijvingen

Reis en Verblijf op Oerol

We boeken jouw campingplaats op Terschelling op één van onderstaande campings voor de dagen dat je als vrijwilliger op Oerol aan het werk bent (vanaf je aankomstdag tot je vertrekdag). We boeken een plek zonder stroom. Wil je toch stroom? Dan kun je dit in overleg en tegen betaling zelf met de campingbeheerder regelen, indien dit een mogelijkheid is op de camping waar je slaapt.

LET OP: deze campingplaatsen zijn bedoeld voor kleine tentjes (2 tot 3 personen). Voor grote tenten is helaas geen plaats.

De campings waar je tijdens Oerol kunt slapen:

 • Camping Swartduin, veld Hop (Staatsbosbeheer)
  Staatsbosbeheer Camping op West. Gezellig, klein. ’s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt op het vrijwilligersveld. Ideaal als je een functie hebt op West.
 • Camping Cnossen
  Op deze camping hebben wij als Oerol een paar plekken, geen apart vrijwilligersveld. Rustige camping.
 • Camping De Kooi
  Ruime camping, centraal gelegen. Geen apart vrijwilligersveld, als vrijwilliger sta je tussen de andere gasten. Fijne plek als je behoefte hebt aan iets meer privacy of als je juist met een groep vrienden samen op een camping wilt staan.
 • Camping Terpstra
  Centraal gelegen aan de hoofdweg van Terschelling, direct naast festivalterrein Westerkeyn. Een gezellig drukke camping met één groot vrijwilligersveld. Als je behoefte hecht aan rust raden we je aan voor een andere camping te kiezen.
 • Camping Nieuw Formerum
  Centraal gelegen tegen de bos en duinrand. Er is een speciaal veld voor vrijwilligers (hetzelfde als vorig jaar). Voorgaande jaren was het aantal vrijwilligers dat graag op deze camping wilde staan al groter dan het aantal plekken. Houd er dus rekening mee dat de kans groot is dat we je niet kunnen plaatsen op deze camping.
 • Camping Appelhof
  Gezellige camping. Tijdens Oerol zijn er geen grote groepen feestvierende jongeren, het is dan een relatief rustige camping. Ook hier staan alle vrijwilligers gezellig bij elkaar!

  In het aanmeldformulier kun je aangeven naar welke camping jouw voorkeur uitgaat.

De Boot

Om op Terschelling te komen neem je de boot vanuit Harlingen Haven. Schrijf even op welke aankomst- en vertrekdatum je hebt opgegeven, zodat je de juiste boot kunt boeken. Doe dit zo snel mogelijk.

De boot boek je via www.rederij-doeksen.nl. De kosten voor de overtocht zijn voor eigen rekening. Je kunt de datum en tijd van je bootticket eventueel wijzigen, zolang je dit doet vóór de geboekte boot vertrokken is.

Let op:
rond Oerol zijn veel boten al snel uitverkocht. Wees dus voorzichtig met het annuleren of omboeken van je ticket. Vanwege deze drukte en de indeling van teams hanteren wij vaste aankomst- en vertrekdata. Deze dagen worden niet meegerekend als werkdagen.

Klik HIER voor het aanmeldformulier

Deel deze pagina