Do I Move You

Oerol Upcoming: extra Oerol festivalweekend in oktober!

Update 30-9: Helaas hebben we besloten het nieuwe festivalweekend Oerol Upcoming - Do I Move You niet door te laten gaan. Lees hier meer.

Wat hebben we je gemist dit jaar! We kunnen niet wachten om je weer te ontmoeten. Om samen kunst te beleven en ervaringen op te doen in het mooie Terschellinger landschap. Daarom organiseren we van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober een festivalweekend voor een klein publiek.

We waren toch al van plan vaker van ons te laten horen, maar in dit corona-tijdperk wordt de noodzaak nog meer gevoeld. We zoeken verder naar nieuwe creatieve vormen voor de noodzakelijke verbinding tussen kunsten en publiek. Naast een live programma blijft een digitale versie in de lucht zodat wereldwijd mee kan worden gedaan.

Oerol Upcoming, zo heet dit festival weekend, bestaat onder de titel Do I Move You uit drie festivalroutes. Twee fysieke op het eiland, een digitaal op Het Imaginaire Eiland. Zaterdag en zondag rijdt er een speciale festivalbus vanuit Utrecht en Amsterdam, zodat een route op een dag te zien is, zonder overnachting (maar met zonsondergang).

Foto: Dionne Verwey | Nynke Brandsma | Vormgeving: Elspeet

Do I Move You

Toen zanger en songwriter Jeangu Macrooy in een interview tijdens Oerol 2020 - Het Imaginaire Eiland - gevraagd werd naar een reactie op de Black Lives Matter demonstraties van dat moment, citeerde hij de zangeres en activiste Nina Simone: “An artist's duty is to reflect the times”. Oerol herkent en erkent dit. Met Do I Move You, ook een titel van een song van Nina Simone, reflecteren we samen met onze makers op het huidige tijdperk: hoe inspireren en reflecteren zij en hoe protesteren zij met hun werk?

Oerol Upcoming - Do I Move You richt zich op een jong, multidisciplinair geïnteresseerd publiek, zodat een nieuwe generatie de schoonheid én de noodzaak van kunst, maar ook de betovering van Oerol ontdekt. Er komt een speciale korting voor CJP-ers!

foto: Nina Simone

Tipje van de sluier

RIGHT ABOUT NOW INC. stelt de route Soul Salon samen, die het publiek meeneemt in de ontwikkeling van de soulmuziek: van Afrika naar het Caribisch gebied, van de VS naar Europa. Op de andere route Songs of Change geeft zangeres Shishani Vranckx een solo concert van haar hedendaagse protest songs en onderzoekt kunstenaarsduo Plastique Fantastique samen met het publiek nieuwe vormen van contact met een installatie van plastic objecten over het hoofd.

Sadettin Kirmiziyüz laat met de voorstelling Citizen K. zijn biculturele leven vanuit zijn perspectief zien. Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

In de digitale route wordt onder andere samengewerkt met Paquet, waarin artiesten een persoonlijk pakket samenstellen van belangrijke inspiratiebronnen met een verhaal achter iedere bron.

foto: Shishani Vranckx / Chris Philippo

Festivalroutes: Soul Salon, Songs of Change en Het Imaginaire Eiland

Om het publiek op Terschelling goed te stroomlijnen maken we gebruik van vaste routes voor vaste groepen. De routes zijn multidisciplinair, en tonen werk van een diverse groep makers die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met de kunst van het activisme.

De fysieke routes zijn op West-Terschelling (lopend), en van Midden tot Oost-Terschelling (georganiseerd busvervoer). Tevens is er een digitale route.

Buiten de routes is een klein contextprogramma te zien en te beluisteren.

foto: Sadettin Kirmiziyüz / Sanne Peper

En corona dan?

Het programma en de routes zijn zodanig samengesteld en georganiseerd dat het publiek veilig en coronaproof de routes kan volgen. Uiteraard blijven we altijd afhankelijk van (nieuwe) regelgeving van overheid en gemeente Terschelling.

Houd onze website in de gaten! We houden je hier op de hoogte van nieuwtjes en de kaartverkoop.

Deel deze pagina