Oerol corona-update

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar in een razend tempo op, waarop iedere dag opnieuw moet worden geanticipeerd.

UPDATE 26 maart 2020 14:00 UUR

For english: click here.

Met de nieuwe maatregelen van 23 maart, werd duidelijk dat Oerol niet op de oorspronkelijke manier kan plaatsvinden. Daarvoor hebben wij nu eenmaal een langere voorbereidingstijd nodig. Hoe Oerol er dan wel uit zal zien, dat zijn we aan het onderzoeken. Daarin zijn we afhankelijk van beslissingen van de overheid en de mogelijkheden van makers, medewerkers en eilanders.

Op dinsdag 31 maart worden nieuwe maatregelen door onze overheid aangekondigd. Dan zal wellicht meer duidelijkheid komen welk scenario er gevolgd kan worden. Via deze website houden we je zo goed mogelijk op de hoogte.

We houden goede moed en zetten alles op alles om, binnen de mogelijkheden, een vorm van Oerol te maken.

Directeur Siart Smit:

“We doen dit allemaal niet om rijk te worden, maar omdat er een noodzaak is om dingen te maken, te delen en te vertellen. Juist in deze tijd voelen we die drang nog sterker. Er zal íets komen, maar wat precies, daar kunnen we echt nog geen antwoord op geven”Oerol werkt thuis

Om te zorgen dat iedereen gezond blijft, werkt Team Oerol voorlopig vanuit huis. Het kantoor op Terschelling is gesloten. Dat betekent dat we misschien iets minder goed bereikbaar zijn, maar per mail kunnen we nog een hoop doen. We zijn op maandag, dinsdag en woensdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur. Houd voor de laatste ontwikkelingen deze website in de gaten.

Shout out!

Een shout out naar alle festivals, voorstellingen en concerten die nu niet doorgaan: we leven met jullie mee en realiseren ons wat dit organisatorisch en financieel van jullie vergt.

Updates

We zullen jullie hier en via onze social kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen. We geven hier ook aandacht aan makers en artiesten die hard geraakt worden door de corona-maatregelen, en delen met goede moed de vele creatieve ideeën die nu ontstaan met #levenannonu.

Op een speciale pagina bundelen we de meest recente publicaties in de media, zodat je precies weet hoe we erin staan.

Deel deze pagina