Oerol College Waddenorgel

Met Prof. Dr. Ir. Katja Philippart, onderzoeker en bijzonder hoogleraar Productivity of Coastal Marine Ecosystems aan de Universiteit van Utrecht

Waddenorgel

Mosselen zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van de Waddenzee. Ze stabiliseren het sediment, filteren het zeewater en zijn voedsel voor verschillende roofdieren. Tevens vormt de mossel een uitstekende graadmeter voor de staat van zijn omgeving. Wanneer het zeewater erg troebel is, houdt de mossel zijn kleppen stevig dicht. Het Waddenorgel vertaalt het gedrag van dit schelpdier naar geluid.

Prof. Dr. Ir. Katja Philippart is onderzoeker en bijzonder hoogleraar Productivity of Coastal Marine Ecosystems aan de Universiteit van Utrecht en onderzoekt de relatie tussen algen, schelpdieren en klimaatverandering. Ze zal in haar college ingaan op de interacties tussen fytoplankton en microfytobenthos en tweekleppigen in ondiepe gematigde kustwateren zoals de Waddenzee.

Vrijdag 22 oktober 9.30 - 11.00 uur (Tonnenloods)

Tickets
Het ticket koop je via onderstaande link of bij de VVV Terschelling! Bezoek ook de andere kunstwerken van de Waddenlaboratorium Route (tussen 13.00-17.00 uur).

Let op: Voor het Oerol College is een coronatoegangsbewijs nodig.

Je kunt nu je ticket kopen. Kom je er niet uit? Mail dan naar info@oerol.nl. We helpen je dan zo snel mogelijk.

Foto: Waddenacademie

Deel deze pagina