Nieuws  17 november 2020

Jennifer Muntslag en Dionne Verwey winnen de Joop Mulder Plak 2020

Op 17 november 2020 werd de Joop Mulder Plak uitgereikt: de stimuleringsprijs voor kunstenaars die verrassend werk ontwikkelen in het Terschellinger Landschap.

Joop Mulder Plak

Deze stimuleringsprijs biedt kunstenaars de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Tijdens dit bijzondere jaar, waarin een fysiek festival niet mogelijk was, is besloten de stimuleringsprijs uit te reiken aan de maker die tijdens Het Imaginaire Eiland de connectie met het publiek op afstand op bijzondere wijze vorm heeft weten te geven.

Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag gekoppeld van € 10.247,- dat bijeengebracht is door donateurs en sponsors van Oerol. Met deze stimuleringsprijs krijgen zij de mogelijkheid eigen werk te ontwikkelen voor Oerol.

De jury was unaniem in haar besluit: Met de talkshows die zij voor Het Imaginaire Eiland hebben vormgegeven hebben zij niet alleen de connectie gemaakt tussen het programma en het publiek, maar hebben zij hun eigen nieuwsgierigheid, wie zij zijn en het verhaal dat zij willen vertellen vertaald naar een uitgebreid programma van tien uitzendingen. Zij zijn met ons in het diepe gesprongen in het zowel voor ons als voor henzelf nieuwe medium van online live televisie. Zij hebben zeer intensief samengewerkt met Erika Zeegers, de tolk gebarentaal op Het Imaginaire Eiland, en zijn samen met haar als team aan de slag gegaan om de talkshows toegankelijker te maken.”

Lees hier meer over de Joop Mulder Plak.

Ook (eenmalig) donateur voor de Joop Mulder Plak worden? Dat kan!

Joop Mulder Plak 2022

Andere genomineerden

  • Benjamin Vandewalle | Een Dans voor het Eiland (“Op Het Imaginaire Eiland heeft hij via zijn performance op een heel andere manier het eiland laten zien, met de camera als kadrering van de beleving van de ruimte. Hij bracht ons hiermee een ode aan het lege eiland.”),
  • Nineties Productions | Memento Mori (“De nieuwe voorstelling Memento Mori hebben zij op zeer creatieve wijze omgebouwd naar een digitale ervaring waarbij zij in het nieuwe landschap van de digitale wereld los zijn gegaan.”),
  • Radio Sancha | Radio WaterRuis (“In een magische realistische wereld die tegelijkertijd ook heel menselijk is legden zij de focus op verbinding in een verhaal waarin zij op zoek waren naar Terschelling en naar elkaar.” )

Deel deze pagina