Nieuws  4 september 2022

Uitkomsten van de publieksenquête

We gaan ervoor om jullie Oerol Festival-beleving elk jaar te verbeteren. Alle input in de publieksenquête die we eind juni deelden, is van grote waarde bij het schetsen van Oerol Festival 2023.

We zijn blij te horen dat 95% van de bijna 3.500 respondenten van plan is volgend jaar weer te komen. De combinatie van cultuur, natuur en sfeer is volgens veel respondenten de reden dat ze voor Oerol Festival kiezen. Ruim 90% kijkt met een goed gevoel terug op de algehele festivalervaring met 3, 4 of 5 sterren (uit 5 sterren). Theater-, dans- en foodprogrammering scoorden het hoogst. Ook is flink genoten van eigen initiatieven van lokale ondernemers. 10% keek dit jaar met een minder goed gevoel terug op Oerol Festival. Uit de reacties is op te maken dat de Westerkeyn werd gemist en dat er meer in de openbare ruimte mag gebeuren.

Van alle Oorden werd de Betonning het leukst gevonden. We kregen veel tips om onze Oorden nóg gezelliger te maken. Een ideaal Oord moet bijvoorbeeld een vaste ontmoetingsplek zijn met een bruisende, continue programmering, gratis toiletten en veel verrassingsacts. Dat maken we op uit de reacties.

Online-uitdagingen waren er ook. Iedereen heeft dapper en geduldig de online ticketverkoop doorstaan. Opvallend is dat ‘s ochtends vroeg in de rij staan om de laatste tickets te scoren tijdens het Festival werd gemist. Tegelijkertijd hebben velen de online ticketverkoop als gemakkelijk ervaren. De Dagkrant online is wennen. Ondanks het feit dat de krant dankzij het digitale karakter (ook door lezers buiten het Festival) meer is gelezen dan ooit, klinkt de wens om telefoon en digitale wereld achter te laten tijdens het Festival.

We danken iedereen die de enquête heeft ingevuld. De respondenten waren overwegend vrouwen (70%) van boven de 50 jaar. We zijn ons ervan bewust dat we niet alle stemmen gehoord hebben en blijven ons inzetten om Oerol Festival en toekomstige plannen bij een zo’n representatief mogelijke groep te toetsen. In deze nieuwsbrief is een deel van de resultaten gepubliceerd. Heb je vragen over de uitkomsten van de publieksenquête? Neem contact op via info@oerol.nl

Foto: Marleen Annema

Deel deze pagina