Nieuws  31 oktober 2022

School of Unlived Worlds op Jonge Harten Theaterfestival

Werk je in de kunsten, filosofie, ecologie of verwante gebieden? Ben je geïnteresseerd in speelse uitwisseling, experimentele ecologie en belichaamde filosofie? Ga drie dagen (19 t/m 21 november) naar de School of Unlived Worlds in Groningen.

Over de School of Unlived Worlds

De School of Unlived Worlds is een nomadische school die verschijnt in de context van festivals, musea, theaters en organisaties die bezig zijn met ecologie. Daar opent ze een experimentele ruimte om te leren over verschillende mogelijkheden om in relatie te treden met de plek waar we leven.

Het kernteam van de School bestaat uit theatermaker Emke Idema, actrice en schrijver Marie Groothof en danser en dramaturg Doke Pauwels. De School of Unlived Worlds is mede mogelijk gemaakt door: IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space, BASE Milano, Stichting Stranger, Jonge Harten Theaterfestival en Oerol Festival.

De School of Unlived Worlds is een ruimte om gezamenlijk te leren over de mogelijke relaties met de plek waar we leven. De School landt 19 t/m 21 november in Groningen tijdens Jonge Harten Theaterfestival en nodigt een groep van tien nieuwsgierige geesten uit voor drie dagen van uitwisseling en experiment.

Meer informatie

Meedoen?

Fysieke artistieke interventies
Bij de School of Unlived Worlds staat centraal het ontwerpen van fysieke artistieke interventies in de manieren waarop we normaal gezien een relatie aangaan met een plek. Als deelnemer kruip je op handen en voeten door een bos, draai je een half uur lang langzame rondjes om je as, volg je een mier in de stad, zing je mee met het omgevingsgeluid van een weiland of proef je de stenen op je pad. We ontrafelen hoe de voor ons bekende wereld zich op heel andere manieren aan ons laat zien als we er op een andere manier in stappen. De School biedt manieren om de kennis die uit deze ervaringen voortkomt te ‘oogsten’. Zo leggen we blinde vlekken en lacunes bloot in onze perceptie en in de verhalen die we normaal gezien van onszelf en onze leefomgeving maken. Daarnaast verzamelen en lezen we inspirerend materiaal van filosofen, ecologen en kunstenaars.

Praktische informatie

Wanneer: 19 t/m 21 november 2022
Waar: Jonge Harten Theaterfestival, Groningen
Kosten: Bijdrage van €150 voor overnachting en eten. Het programma is gratis!
Verblijf: Herberg Wongema, Hornhuizen

Aanmelden

Werk je in de kunsten, filosofie, ecologie of verwante gebieden en wil je meedoen? Stuur vóór 7 november een korte introductie/motivatie naar info@emkeidema.nl. Bij meer dan 10 aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Er wordt gezocht naar een zo divers mogelijke groep.

Deel deze pagina