Nieuws  11 juni 2021

Première Willem de Bruin / Likeminds

“Mijn naam is Willem Arnold de Bruin. Ik bezit dezelfde initialen als onze koning. De kleur van onze achternamen vertelt het contrast tussen ons. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader komt van Curaçao. Ik voel me geen van beide.”

Willem is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt de juiste elementen toe. Inmiddels is zijn persoonlijkheid net zo versplinterd als zijn identiteit. Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon. Willem komt ook in verschillende kleuren. Maar wie Willem is weet niemand. Zelfs Willem niet. Spuug van God is een voorstelling van Willem de Bruin over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp.

Spuug van God van Willem de Bruin is 11 en 12 juni exclusief online te zien via Het Imaginaire Eiland.

Deze twee versies van de voorstelling zijn speciaal ontwikkeld als online voorstelling op locatie op Terschelling, tijdens zonsondergang en zonsopgang. Te zien op vrijdag 11 juni om 22:15 uur en zaterdag 12 juni om 05:00 uur.

Willem de Bruin

Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur, onder andere bekend van The Opposites. In 2018 bracht hij zijn zeer lovend ontvangen solo album Man in nood uit en in datzelfde jaar maakte hij ook zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Hij beleeft zijn debuut in de theaterwereld onder regie van de talentvolle Eva Line de Boer.

Likeminds

Likeminds is een netwerk van jong-professionele theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. In voorstellingen en publieksopbouw is Likeminds een afspiegeling van Amsterdam: divers, dynamisch en eigenzinnig.

Bestel je ticket

Deel deze pagina