Nieuws  4 februari 2021

Organisatie werkt met volle energie aan programma Oerol

COVID-19 achtervolgt ons veel langer dan verwacht. Maar met een enthousiast programmateam - met nieuwe namen en functies- werken we door aan de ontwikkeling van een sterk inhoudelijk programma

Nieuwe namen en veranderende rollen in het artistieke team

Om verder vorm te geven aan de ambities uit het vierjarenplan ‘Oerol - werkplaats voor een leefbare toekomst’ hebben binnen het programmateam een aantal verschuivingen plaatsgevonden, met een nieuwe rol voor Sabine Pater als hoofd Programmering.

Artistiek leider Kees Lesuis heeft per 1 september jl. de eindredactie van het festivalprogramma overgedragen aan Sabine Pater, die daarmee de verantwoordelijkheid heeft voor het programma van de komende edities. Kees kan zich daarmee richten op de verdere jaarrond ontwikkelingen van het Festival zoals de Werkplaats met o.a. Het Atelier en de residenties. Hij blijft de artistieke koers van Oerol bewaken en is verantwoordelijk voor de internationale professionele netwerken waaronder het Europese IN SITU en het LAND netwerk.

Kees Lesuis: ”Met vertrouwen kijk ik uit naar de nieuwe impuls die Sabine en het programmateam zullen geven aan het Festival voor een nieuwe generatie makers en publiek. Joop Mulder heeft ons naast de liefde voor het eiland, het belang van blijven ontwikkelen en pionieren meegegeven. Deze legacy is bij Sabine en haar team in goede handen.

Nieuw hoofd Programmering Sabine Pater

In haar nieuwe functie als hoofd Programmering geeft Sabine Pater leiding aan het programmateam en is de programmeur van het theaterprogramma. Sabine is al sinds 2013 werkzaam bij Oerol. Ze begon als als freelance creatief producent en is sinds 2014 vast onderdeel van de organisatie. Zij werkte nauw samen met Kees, vanaf 2018 als coördinator Programmering.

Sabine Pater: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier het Festival mede vormgegeven en daar zet ik graag de volgende stap in. De programmering van Oerol is en blijft vernieuwend. We hebben afgelopen jaar met Het Imaginaire Eiland laten zien dat we als team de ontwikkeling van de kunst en de kracht ervan voorop blijven zetten. We hebben een sterk plan geschreven voor de toekomst waar ik met veel energie invulling aan ga geven.

Foto: Isabelle Renate la Poutré

Programmateam

Sabine en Kees doen het niet alleen. Ze worden bijgestaan door een enthousiast en kundig programmateam:

Nieuw - Motel Mozaïque
Oerol gaat een creatief partnerschap aan met het Rotterdamse festival Motel Mozaïque (MoMo). Harry Hamelink, artistiek directeur van MoMo, was eerder al als muziekprogrammeur betrokken bij Oerol en toen bijvoorbeeld initiator van Kytopia op Oerol van Colin Benders. Hij programmeert de muziek voor komende editie in nieuwe vorm en doet dit samen met jonge talentvolle artiesten en muziekprogrammeurs. Het staat voor een koerswijziging waarbij we interessante musici aanbieden Oerol te gebruiken als ontwikkelplek en werkplaats voor nieuw werk.

Farnoosh Farnia is sinds een aantal jaar betrokken bij Oerol als o.a. programmeur van de Betonning. Vanaf 2021 is zij een vaste programmeur bij ons! Dit jaar is zij de spil in het Talks programma en geeft zij vorm aan festivallocatie de Betonning anno 2021.

Marin de Boer is sinds 2016 curator en creatief producent van de Expeditie programmering; de beeldende projecten waarbij kunst, natuur en wetenschap elkaar in het landschap van Terschelling ontmoeten. Daarnaast geeft zij Tuin om Oost, een nieuwe festivallocatie met als thema voedsel voor de toekomst, conceptueel vorm.

Wendy Moonen is o.a. artistiek leider van Festival Circolo en sinds 2013 programmeur bij Oerol. Ook in 2021 is zij verantwoordelijk voor het Pop-up performance programma, dat zich over het eiland zal verspreiden. Tevens ontwikkelt zij Bos Formerum, een nieuwe festivallocatie.

Foto: Jelmer de Haas

Deel deze pagina