Nieuws  1 mei 2020
Wilco Admiraal Marketeer

Opium op Oerol brengt festival in je huiskamer!

Goed nieuws! De alternatieve -digitale- editie van Oerol 2020 krijgt steeds meer vorm. En hoewel je Oerol dit jaar niet fysiek kan komen bezoeken, zendt omroep AVROTROS vanaf maandag 15 juni een week lang een alternatieve vorm uit van Opium op Oerol.


Cornald Maas is voor het programma wél op het eiland. Hij spreekt daar verschillende theatermakers en podiumkunstenaars over hun werk en hun band met het festival. Ook Harrie Jekkers, Ruben Terlou en Splinter Chabot hebben een vaste rol in het programma.


De podiumkunsten verkeren door de coronacrisis in zwaar weer. Dit terwijl we deze vorm van troost en vermaak juist nu hard nodig hebben. In een alternatief programma - een dagelijkse liveshow met publiek is niet mogelijk - ontmoet presentator Cornald Maas elke aflevering een theatermaker of podiumkunstenaar met een Oerol-verbintenis.

Bekende gezichten dagelijks te zien

Drie gezichten zijn dagelijks te zien in Opium op Oerol. Cabaretier Harrie Jekkers bezingt het leven vanaf een mooie plek op het eiland, fotograaf en natuurliefhebber Ruben Terlou legt z’n favoriete vogel vast en programmamaker en schrijver Splinter Chabot gaat op zoek naar Terschellingers met een groot Oerol-hart.

Iedere dag een theatermaker of podiumkunstenaar

De podiumkunsten verkeren door de coronacrisis in zwaar weer. Dit terwijl we deze vorm van troost en vermaak juist nu hard nodig hebben. In een alternatief programma - een dagelijkse liveshow met publiek is niet mogelijk - ontmoet presentator Cornald Maas elke aflevering een theatermaker of podiumkunstenaar met een Oerol-verbintenis, onder wie rapper Typhoon, cabaretière Paulien Cornelisse en singer-songwriter Jeangu Macrooy. Kunnen zij zonder een publiek? Brengt deze tijd hen ook nieuwe inspiratie? Maas stelt deze kwesties aan de orde, waarna de gast een lied ten gehore brengt of een gedicht voordraagt.

We zijn heel blij dat we je onder andere op deze manier een Oerolervaring kunnen brengen in je huiskamer!

Deel deze pagina