Nieuws  5 september 2019

Oerolmakers genomineerd voor Vredeman de Vriesprijs

Drie makers die je kent van projecten op Oerol zijn genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs 2019. We zijn apetrots. Misschien wint één van deze makers ook de Leeuwarder Courant Publieksprijs dankzij jou. Je kan stemmen tot 19 september.

Apetrots zijn we hier op het nieuws dat ‘Gegrond’ van Elmo Vermijs (Oerol 2017) en ‘Streken’ van Marc van Vliet (Oerol 2015) een nominatie in de wacht sleepten voor de Vredeman de Vriesprijs 2019. Uit 56 inzendingen koos een jury in totaal vijf werken, waaronder deze twee Oerol Expedities.

We feliciteren ook de andere genomineerden Louise Cohen en Nynke-Rixt Jukema. En in het bijzonder Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck van Atelier.nl. Zij waren de gastcuratoren van onze Expedities tijdens Oerol 2019.

Stem mee voor de publieksprijs!

Gelukkig heeft Oerol geen invloed op de uiteindelijke keuze van de vakjury. Wel kunnen we er met jouw hulp voor zorgen dat Elmo of Marc de Leeuwarder Courant Publieksprijs wint. Tot 19 september aanstaande kan je namelijk stemmen op het project van jouw voorkeur.

Op 4 oktober wordt de winnaar dan in het Provinsjehûs bekendgemaakt. We hopen op een ware Boppeslach voor deze twee unieke Oerol producties. Stem je mee? Dat doe je via deze link.


En nu duimen maar!

Deel deze pagina