Nieuws  17 juni 2021

Oerol zet zich in voor meer toegankelijkheid

Het Imaginaire Eiland is tien dagen lang hét platform voor werk dat speciaal voor de online omgeving én voor Oerol is gemaakt. Kunst brengt mensen bij elkaar en verbindt. We willen dat Iedereen zich welkom voelt bij Oerol en daar zetten we ons voor in.

In het jaar dat de Nederlandse Gebarentaal (NGT) als officiële taal is herkend wordt Oerol op heel veel manieren zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

In het Oerol Lab gaan vijftien makers met verschillende achtergronden in de podiumkunsten met elkaar aan het werk vanuit hun eigen expertise. Jascha Blume (doof, visual artist en filmmaker) is een van hen. Ze gaan samen het landschap verkennen en ideeën met elkaar uitwisselen.

Programma

Behalve dat een groot deel van het programma ondertiteld is, getolkt wordt of van audiodescriptie is voorzien, is de film A Life of Hiccups een bijzonder project waarin de Nederlandse Gebarentaal de basis vormt voor een spoken word voorstelling.

Op Het Imaginaire Eiland zijn drie concerten te zien die, in samenwerking met onze partner Motel Mozaique, zijn geprogrammeerd. De jonge, talentvolle artiesten S10, Anne-Fay en Gita Buhari nemen hun concert op in het landschap van Terschelling. Daarnaast wordt er om de dag een muziekclip gelanceerd van Froukje. Alle concerten zijn ondertiteld, van audiodescriptie voorzien of aangevuld met een tolk NGT.

Elke avond om 20.00 uur start de Talkshow, live uitgezonden vanaf Terschelling, waarin makers die op het eiland aan het werk zijn, aanschuiven. De ene avond tijdens De Avond In met Jennifer en Dean, de andere avond bij Vurige Gesprekken met Mara. Live met een tolk NGT, na de live uitzending ook terug te zien met ondertiteling.

Kompagnie Kistemaker met Missie Márquez (deel 10, 11 & 12). Theatermaker Karlijn Kistemaker is in de ban van een persoonlijke queeste; een twaalfdelige theatrale vertaling maken van Honderd jaar eenzaamheid, een van de meest gelezen boeken ter wereld. Een long take die in één camerabeweging wordt opgenomen en waarbij alles in één keer perfect moet gaan. Een onmogelijke opdracht, dus echt iets voor Kompagnie Kistemaker. Op zaterdag 19 juni om 19:30 uur met schrijftolk en met audiodescriptie

Lees verder

Visuele tips

  • Elke dag een Dagkrant bij de koffie. De Dagkrant wordt online uitgebracht. Lezers van de nieuwsbrieven krijgen dagelijks een update, en de krant is ook te vinden op de website of op Het Imaginaire Eiland.
  • Zwermers (live voorstelling) vrijdag 18 juni om 18:30 met live tolk NGT Erika Zeegers.
  • Nineties Productions met Untitled_2021 LIVE! Op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 20 juni om 21:00 uur. Engels gesproken, met schrijftolk van ENG naar NL
  • Concert Gita Buhari met tolk NGT zaterdag 19 juni om 20:00

Audiotips

  • Radio Oerol zendt vanaf zaterdag 12 juni dagelijks van 9.00 - 14.00 uur uit vanaf Terschelling. Wakker worden op de golven van Radio Oerol, een live talkshow, een live hoorspel van BERG&BOS, Lunch Labs en een vooruitblik op de rest van de dag.
  • Met een koptelefoon op genieten van de geluiden van het eiland kan met de podcast Het geluid vaart van Polak/van Bekkum. Het hoorspel van BERG&BOS, gebaseerd op een 20 jaar geleden overleden vriend, is te horen tijdens Radio Oerol, maar ook los daarvan via Het Imaginaire Eiland.
Bekijk het hele programma

Deel deze pagina