Nieuws  6 juni 2019

Oerol opent vrijdag op de Westerkeyn

Vrijdag 14 juni vanaf 10:00 uur opent de Westerkeyn haar poorten. Oerol 2019 is dan echt begonnen.

De poorten wagenwijd open!

Vrijdag 14 juni is het zover. Op die dag, om 10 uur 's ochtends opent de Westerkeyn haar poorten. Om te weten wat je deze ochtend te wachten staat: een korte vooruitblik qua planning.

Met het ochtenddauw nog op het - dan nog - maagdelijke gras, stormt het publiek de Westerkeyn op, daar worden de eerste dagkranten verspreid. Tim Hartog is onze host deze ochtend. Om 10:15 uur start het openingsprogramma met performancedichters Hugo de Haas van Dorsser en Jörgen U.N.O.M. en 167 kinderen die samengewerkt hebben aan Eilandkinderen. Voor dit project hebben de makers samen met Terschellinger kinderen o.a. nagedacht over het klimaat dat verandert en wat het eiland daarvan vindt.

We vervolgen onze tocht over de Westerkeyn en luisteren naar een speciaal voor deze opening geschreven verhaal van theatermaakster en storyteller Emma Lesuis. Emma vertelt haar verhaal onder begeleiding van Nana Adjoa op contrabas. Na afloop van Emma Lesuis' verhaal gaat de openingsstoet door naar de Barn waar Bert Wassink, Burgemeester van Terschelling, de expositie van de eilandkinderen zal openen.

Om 10:45 uur start de eerste ochtendtalkshow: Eran & Satijn op de Westerkeyn! Het publiek neemt plaats, luistert, en ziet hoe Oerol 2019 echt begonnen is.

Deel deze pagina