Nieuws  10 juni 2021

Ramsey Nasr opent Oerol 2021

Hoe komen we uit deze crisis?

Hoe komen we uit deze crisis? Dat is de vraag die Ramsey Nasr zichzelf stelt. De pandemie legt volgens de veelzijdige kunstenaar bloot wat we lange tijd niet wilden zien: het politieke en economische systeem heeft de fundamenten van onze samenleving aangetast. Speciaal voor Oerol geeft Ramsey op vrijdag 11 juni eenmalig een lezing over zijn nieuwste boek De Fundamenten. De lezing is te volgen via Zoom. Na afloop is er de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan.

In een uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Ramsey in De Fundamenten de corona- en klimaatcrisis als twee rampen die wezenlijk met elkaar verbonden zijn. Stap voor stap bevraagt hij onze gehele westerse manier van leven. Tegenover de chaos van deze tijd plaatst Ramsey een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis.

In De Fundamenten vangt Ramsey Nasr de tijdsgeest in een essay en houdt hij tegelijk een hartstochtelijk pleidooi voor het belang van kunst en voor het breken met het kortzichtige rendementsdenken. In de tijd van de bezuinigen van toenmalig staatssecretaris van cultuur, Halbe Zijlstra, heeft hij eerder Oerol geopend met het Manifest van Terschelling, een maatschappelijk statement. We zijn vereerd dat Ramsey in deze roerige tijd als eerste kunstenaar actief is op Het Imaginaire Eiland 2021.

Koop een toegangsbewijs en bekijk de lezing van Ramsey Nasr op vrijdag 11 juni om 15.15 uur op Het Imaginaire Eiland.


Fotocredit: Kelly-ann van Steveninck.

Koop je toegangsbewijs

Deel deze pagina