Nieuws  27 september 2018

Oerol in jury tijdens Artistieke Klimaattop

Op zaterdag 13 oktober wordt de Artistieke Klimaattop georganiseerd door Iepen Up in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Iepen UP zoekt kunstenaars die een idee hebben voor een kunstproject over het klimaatvraagstuk. Iedereen die een goed antwoord kan geven op de vragen die de klimaatcrisis opwerpt, wordt uitgenodigd mee te doen en hun projectplan te pitchen tijdens de Artistieke Klimaattop op 13 oktober in de Kanselarij te Leeuwarden. De winnaar ontvangt een beurs van €4.000,-.

Oerol in de jury

In de jury zit o.a. Marin de Boer, werkzaam bij Oerol. Marin is creatief producent en cureert de Expedities; projecten waarbij kunst, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. Vanuit Oerol biedt Marin de winnaar een vervolggesprek aan ter kennismaking met Oerol.

Bekenden

Twee bekenden van Oerol zie je terug op de klimaattop. Theater Artemis zal een karaoke versie van de op Oerol 2017 gemaakte ‘Hallo Dampkring’ brengen en Daan ’t Sas zal het publiek gaan uitdagen in een theatraal gesprek met de vraag: Wat is jouw relatie met de natuur? Hij ontwikkelde samen met Lotte van de Berg het project ‘We Have Never Been Modern’ voor Oerol 2018.

Oerol en de Artistieke Klimaattop

Oerol heeft met de Expeditie een landschapslaboratorium ontwikkeld waarin kunst, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. Oerol ziet het als een belangrijke missie om een plek te creëren om de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken. Een plek waar artistiek onderzoek naar een veranderlijke natuur en landschap kan plaatsvinden.

De verhouding tussen mens-natuur is complex en in constante verandering. Daarom is het telkens opnieuw analyseren niet alleen een reflectie op de ontwikkeling van onze natuurlijke omgeving en de waarde daarvan, maar ook een reflectie op ons handelen. Tijdens de klimaattop willen we graag in gesprek over deze verhouding en de noodzaak van het inzetten van kunst.

Lees hier meer over Artistieke Klimaattop.

Foto: Jelte Keur

Deel deze pagina