Nieuws  5 maart 2021

Oerol in Almere

StrandLAB Almere en Oerol gaan voor het eerst samenwerken en daar zijn we trots op

Meer tijd, meerdere locaties

StrandLAB Almere en Oerol gaan voor het eerst samenwerken en daar zijn we trots op! StrandLAB Almere is een nieuwe broedplaats en buitenlaboratorium voor cultuur op het Almeerderstrand. Een heel andere soort locatie dan Terschelling en tóch zijn er overeenkomsten. StrandLAB Almere en Oerol focussen zich beiden op het maakproces en het onderzoek. Waar Oerol een natuurlijk landschap als basis heeft, bevindt StrandLAB zich op het aangelegde Almeerderstrand. De balans tussen natuur en mens is daar heel voelbaar.

Oerol in Almere

Oerol en StrandLAB Almere werken graag samen omdat de uitgangspunten over makerschap heel erg op één lijn zitten. Deze nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat de makers in het programma kunnen rekenen op een betrouwbare ondersteuning. Zo krijgen makers meer tijd om werk te ontwikkelen en om hun werk uit te wisselen met experts en het kunstenveld.

De makers krijgen twee testlocaties om hun werk te kunnen delen met publiek. Eén in Almere en één op Terschelling. Dit betekent dus dat jij als Oerol bezoeker verder ontwikkelde voorstellingen gaat zien. Nog een voordeel: Je krijgt de gelegenheid om Oerol gerelateerde projecten te zien in Almere. Fantastisch!

Wist je trouwens dat er, as-we-speak, een recreatiestrand wordt aangelegd?

Neem eens een kijkje op de website van strandLAB Almere voor meer informatie.

Meer over Oerol en StrandLAB Almere

Deel deze pagina