Nieuws  21 april 2021

Oerol Festival 2021 wordt geannuleerd.

Helaas hebben wij, in nauw overleg met de gemeente Terschelling en de Veiligheidsregio Fryslân, moeten besluiten het Festival te annuleren

Lange tijd was Oerol ervan overtuigd dat Oerol 2021 in fysieke vorm door zou kunnen gaan, veilig voor het eiland, bezoekers, makers en medewerkers. Maar wij moeten ook onder ogen zien dat dit op voorwaarde was dat er verbetering in de corona-situatie zou zijn.

Gezien de druk op onder andere de politie en de zorg op het eiland en daarbuiten is het niet verantwoord in juni het Oerol Festival op Terschelling te organiseren. Veiligheid voor iedereen staat natuurlijk voorop.

Het complete programma voor Oerol 2021 is al voorbereid, de repetities zijn al gestart. We konden echter niet anders dan het risico nemen om een Festival te organiseren waarvan het onzeker was of het door kon gaan. Niets doen en afwachten hebben we nooit overwogen.

Hoe nu verder

We begrijpen de teleurstelling bij iedereen die zich hier zó op had verheugd, dat geldt voor Oerol net zo. Wij gaan samen met onze programmeurs een plan maken voor wat wél kan.

Het programma dat is geprogrammeerd op Het Imaginaire Eiland, het speciaal ontwikkelde online platform van Oerol, zal sowieso doorgang vinden.

Foto: Marleen Annema

Oerol Laboratorium

In het belang van de voortgang van de artistieke ontwikkeling zal met een aantal makers een Oerol Laboratorium rond het begrip locatietheater plaatsvinden in de periode van 16-20 juni (binnen de mogelijkheden die het Openingplan van de overheid biedt). Zodat de ontwikkelingen van makers door kunnen gaan.

Voor dit Oerol Laboratorium zal Het Imaginaire Eiland een belangrijke rol spelen.

Meer informatie

Nieuwe ontwikkelingen worden via onze website en nieuwsbrieven bekend gemaakt.

Heb je al een toegangsbandje? Dan krijg je het geld binnenkort teruggestort op je bankrekening. Heb je nog een tegoed op je Mijn Oerol account staan? Hiermee kun je straks nog een ticket kopen voor Het Imaginaire Eiland. Het tegoed dat je niet hebt gebruikt wordt teruggestort na het Festival.

Op maandag 26 en dinsdag 27 april is het kantoor gesloten, de organisatie neemt even een adempauze. Tegen iedereen zeggen we: houd vol. We zullen hier uit komen en de kunsten gaan altijd door.

Foto: Marleen Annema

Deel deze pagina