Nieuws  

corona-update

Oerol werkt aan een actieve digitale Oerol ervaring waarbij het eilandgevoel niet ver weg zal zijn.

UPDATE 15 mei 2020 11:00 UUR

Jouw favoriete festival kan zelfs in coronatijd niet stilzitten. Om een klein stukje Terschelling naar ieders huiskamer te brengen maakt Oerol een digitaal alternatief. Hierbij zetten we verbeelding centraal en het is overal vandaan te volgen. Van 15 t/m 19 juni is iedereen welkom op Het Imaginaire Eiland.

Het Oerol festival -zoals we dat gewend zijn- kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. Samen met de makers heeft het Oerol Team een actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je je ook bevindt: je beleeft het eiland door de ogen van de makers, het eilandgevoel is nooit ver weg.

Op vrijdag 12 juni (de oorspronkelijke startdatum van Oerol) start de de warming-up, vanaf maandag 15 juni gaat Oerol live met een digitaal programma. Houdt de website dus goed in de gaten en zwerf in juni over het eiland in pixels.

Veiligheid voorop

Er worden in juni geen live publieksactiviteiten georganiseerd door Oerol, de maatregelen laten dat niet toe en we gaan ervan uit dat het publiek niet (massaal) naar Terschelling kan komen. Je beleeft alles vanaf je eigen plek, maar wel gelijktijdig met vele anderen.

Het programma van Oerol 2020 Het Imaginaire Eiland is voor iedereen toegankelijk. Maar cultuur is niet gratis. Elke bezoeker mag zelf zijn of haar donatie bepalen.

Oerol 2020: Het Imaginaire Eiland is te volgen via onze website en start maandag 15 juni om 10.00 uur.

UPDATE 28 april 2020 13:00 UUR

For english: click here.

Inmiddels zijn we een beetje gewend aan een nieuwe samenleving waarbij we ons aan regels moeten houden i.v.m. het coronavirus.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 21 april werd duidelijk dat alle evenementen tot 1 september verboden zijn en de overige corona-maatregelen worden verlengd tot 20 mei. Dat betekent dat het hele Team Oerol voorlopig nog vanuit huis blijft werken. En dat betekent ook dat cultuur- en festivalliefhebbers een heel andere zomer dan normaal tegemoet gaan.

We zitten niet stil bij Oerol. Op dit moment werken we aan een alternatieve vorm zodat ons festival, ondanks alles, dit jaar niet ongemerkt voorbij zal gaan. Waarbij we samen met makers naar nieuwe vormen zoeken om het publiek troost en inspiratie te bieden. We werken aan een actieve digitale Oerol ervaring waarbij het eilandgevoel niet ver weg zal zijn, vanaf welke plek je het festival ook wilt beleven.

Bezoekers die al een festivalbandje of een Oerol Theaterbundel hadden aangeschaft hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen. Heb je je festivalbandje aangeschaft via Rederij Doeksen? Zij hebben je een e-mail gestuurd met informatie over je boeking.

Voor meer informatie over reizen naar Terschelling en de verhuur van accommodatie verwijzen we naar de website van VVV Terschelling.

Blijf gezond en houd deze website in de gaten!

Team Oerol

Lees, kijk en beluister hieronder wat we erover zeggen in de media

11 april 2020

Interview Siart Smit door Leeuwarder Courant

4 april 2020

NPO Radio 1 Nieuws en Co

4 april 2020

Leeuwarder Courant over annuleren oorspronkelijke vorm Oerol 2020

En verder...


Oerol werkt thuis

Om te zorgen dat iedereen gezond blijft, werkt Team Oerol voorlopig vanuit huis. Het kantoor op Terschelling is gesloten. Dat betekent dat we misschien iets minder goed bereikbaar zijn, maar per mail kunnen we nog een hoop doen. We zijn op maandag, dinsdag en woensdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur. Houd voor de laatste ontwikkelingen deze website in de gaten.

Reizen naar Terschelling

De burgemeesters van de Waddeneilanden roepen iedereen op de komende weken zoveel mogelijk thuis te blijven. Er is geen verbod op het reizen naar de eilanden.

Voor het hele bericht en updates over Terschelling vind je hier alle informatie.

Updates

We zullen jullie hier en via onze social kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen. We geven hier ook aandacht aan makers en artiesten die hard geraakt worden door de corona-maatregelen, en delen met goede moed de vele creatieve ideeën die nu ontstaan met #levenannonu.

Op deze pagina bundelen we de meest recente publicaties, zodat je precies weet hoe we erin staan.

Deel deze pagina