Nieuws

Nieuws  

corona-update

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar in een razend tempo op, waarop iedere dag opnieuw moet worden geanticipeerd.

UPDATE 31 maart 2020 20:30 UUR

For english: click here.

Op 23 maart werd al duidelijk dat Oerol niet in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden. Op dinsdag 31 maart werden de bestaande maatregelen door onze overheid verlengd tot 28 april. Dat betekent dat er tot die tijd geen bijeenkomsten mogen plaatsvinden. Team Oerol kan nog steeds niet beginnen met essentiële voorbereidingen voor het festival. En theatermakers kunnen niet starten met repeteren waardoor hun repetitietijd verder wordt ingekort.

We gaan met deze nieuwe informatie door met het ontwikkelen van een nieuwe vorm van Oerol. Waarbij we afhankelijk blijven van beslissingen van de overheid en de mogelijkheden van makers, medewerkers en eilanders. We houden goede moed en zetten alles op alles. Want ja, juist bij Oerol staat de ontmoeting centraal. Om te verbinden en elkaar te inspireren. Oerol als werkplaats voor een leefbare toekomst met dit jaar het motto: ‘Leven anno nu’.


Via deze website houden we je zo goed mogelijk op de hoogte.

Blijf veilig op afstand,

Team Oerol

Lees, kijk en beluister hieronder wat we erover zeggen in de media

25 maart 2020

Siart Smit over Oerol en corona

25 maart 2020

De Volkskrant over de impact van corona op de culturele sector

25 maart 2020

Artistiek leider Kees Lesuis in Terschelling TV over Oerol 2020

27 maart 2020

Leeuwarder Courant toont aanpassingen evenementen

27 maart 2020

Omrop Fryslân over aangepast Oerol

En verder...


Oerol werkt thuis

Om te zorgen dat iedereen gezond blijft, werkt Team Oerol voorlopig vanuit huis. Het kantoor op Terschelling is gesloten. Dat betekent dat we misschien iets minder goed bereikbaar zijn, maar per mail kunnen we nog een hoop doen. We zijn op maandag, dinsdag en woensdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur. Houd voor de laatste ontwikkelingen deze website in de gaten.


Shout out!

Een shout out naar alle festivals, voorstellingen en concerten die nu niet doorgaan: we leven met jullie mee en realiseren ons wat dit organisatorisch en financieel van jullie vergt.


Updates

We zullen jullie hier en via onze social kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen. We geven hier ook aandacht aan makers en artiesten die hard geraakt worden door de corona-maatregelen, en delen met goede moed de vele creatieve ideeën die nu ontstaan met #levenannonu.

Op een speciale pagina bundelen we de meest recente publicaties in de media, zodat je precies weet hoe we erin staan.

Deel deze pagina