Nieuws  20 mei 2020

Oerol directeur zoomt met koning Willem-Alexander en festivaldirecteuren

Koning Willem-Alexander heeft in een gesprek met verschillende festivalorganisaties op maandag 18 mei zijn grote waardering uitgesproken voor festivals in Nederland.

Online sprak de koning met directeuren van Oerol, De Parade, Wonderfeel Festival, Holland Festival en Mojo Concerts over het niet doorgaan van -fysieke- festivals vanwege de coronacrisis.Festivals onmisbaar

Het gesprek ging over de onmisbaarheid van festivals in het Nederlandse cultuurlandschap, die de noodzakelijke verbinding tussen mensen verzorgt en inspiratie aan makers en publiek biedt. De Majesteit sprak zijn zorgen uit over alle mensen die nu zonder werk zitten, en hoopte op een voorspoedige ontwikkeling zodat samenkomsten weer mogelijk zijn.

Hij ervaart het als positief dat festivals nu nieuwe wegen bewandelen en dat nieuwe vormen worden onderzocht die in de toekomst zeker ook bruikbaar zijn.

De sector wil volle kracht vooruit, maar dat is begrijpelijkerwijs heel ingewikkeld of in enkele gevallen onmogelijk in een 1,5 meter samenleving. De minister gaf aan dat grote festivals pas weer konden plaatsvinden als het vaccin er is.

Oerol is erg blij dat de koning het initiatief heeft genomen om onze zwaar getroffen sector een hart onder de riem te steken.

Het Imaginaire Eiland gaat op maandag 15 juni om 10.00 uur live. Lees hier meer.

Deel deze pagina