Nieuws  18 juni 2019

Oerol dagkrant / De glazen bol van Oerol

Het is volle maan. Haar magnetische krachten laten je emoties loskomen, ze beïnvloeden de zee om ons heen. Maar ook jij bestaat uit water. Wees niet sceptisch, geef je over. Het staat in de sterren wat dit eiland de komende dagen met je doet.

tekst Aybala Carlak illustraties Emma Ringelding

Tweelingen

Waarschijnlijk heb je gisteren flink gediscussieerd met je partner of partner in crime hier op Oerol. Daar hou je immers wel van. Maar ga vandaag vooral dingen dóen. Dit is een nieuw avontuur, duik er volledig in! Daar is Oerol voor! Laat je telefoon in de tent. Niet alles hoeft altijd maar te worden vastgelegd.

Kreeft

Je voelt je regelmatig onbegrepen door de andere sterrenbeelden, ze zijn immers minder emotioneel dan jij, maar daar hoef je geen rekening mee te houden. Zeg wat je te zeggen hebt, of het wordt gehoord of niet. Kunst zou anders niet bestaan! Een creatieve manier om je hart te luchten, is om de interactieve voorstellingen op Oerol uit te kiezen en een geniale bijdrage te leveren.

Leeuw

Saturnus, de planeet van stabiliteit, ontmoet vandaag de dromerige planeet Neptunus. En alsof dat niet genoeg is, staat communicatieplaneet Mercurius ook nog eens in verbinding met actieplaneet Mars! Dat is toch fantastisch! Wow! Je intuïtie staat op scherp. Dinsdag kun je een beetje geprikkeld zijn, door de onleesbare fietsbordjes of een appje van je werk. Dat is het leven.

Maagd

Vandaag ben je proactief, stap op de fiets! Bekijk zo veel mogelijk voorstellingen, blijf weg van drama. Let nog beter op wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt dan normaal. De gebeurtenissen gaan je dezer dagen levenswijsheden toefluisteren. Volg die adviezen meteen op.

Weegschaal

Voorbereiding is het halve werk. Koop een poncho, pomp je banden op en zet een alarm voor je favoriete voorstellingen. Dat scheelt, wanneer morgen conflicten en confrontaties opkomen die je, in tegenstelling tot wat je gewoonlijk doet, niet kunt vermijden. Gelukkig wordt het lekker weer!

Schorpioen

Er is de komende dagen in jouw leven extra veel ruimte voor empathie en creativiteit. Misschien moet je eens je ideeën opschrijven en er over een maand of twee weer naar kijken. Misschien zijn ze zo goed, dat we je volgend jaar uitnodigen als theatermaker. Wees niet bescheiden. Als bonus krijg je vandaag goed nieuws.

Boogschutter

Vervelend. Heeft die ene bezoeker net die goede stoel veroverd waar jij op wilde zitten, of racet iemand asociaal langs je op zijn of haar elektrische fiets. Laat je daar niet door beïnvloeden. Je bent een optimist, houd dat vast. Je hebt toch geen controle over je Oerol-ervaring, die hoe dan ook zeer bijzonder gaat zijn.

Steenbok

Begeef je de komende dagen zo veel mogelijk onder de mensen. Dan ben je dezer dagen op je best (en je partner of vrienden trouwens ook). Gebruik je gevoel voor humor om overal uit te komen. Kom je niet binnen bij een optreden? ‘Weet je wel wie ik ben?!’ werkt altijd. Krijg je eigenlijk al appjes van ons over de beste geheime feesten op het eiland? (Stuur OEROL AAN naar 0657539796. Niet doorvertellen.)

Waterman

Dinsdag de achttiende is van deze dagen toch wel de allerbeste. Je hebt alles goed voor mekaar. Als Terschelling veel stoplichten zou hebben, zou je met je fiets steeds door groen kunnen rijden. Als Oerol een supermarkt was, zou je in de rij voor de kassa worden voorgelaten, je boodschappen zouden voor je worden gedragen. Geniet ervan, want woensdag wordt organisatorisch gezien een ramp.

Vissen

Gevoelig als je bent, zit je al een paar dagen je liefdesleven te overpeinzen. Geen zorgen, er hangt eindelijk romantiek in de lucht. Maak er in plaats van een romantische tragedie een gezellige romcom van. Wil je tegen een nieuw persoon aankruipen? Wij kunnen bevestigen dat lokroepjes werken. Zie rechts!

Ram

Creativiteit en emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Durf ontroerd te raken, te schaterlachen, je ongemakkelijk te voelen tijdens Oerol. Je hebt er een handje van graag te botsen, maar kom op, het is Oerol, wees lief, geduldig, gezellig, goed? Let erop dat je tent/caravan/hotelkamer geen rommeltje wordt en gooi alsjeblieft je afval netjes weg. Dank alvast.

Stier

Jij houdt uitzonderlijk veel van eten en slapen. Maar je kunt het niet tegelijk doen. Kies voor eten, kies voor feesten, ga dansen en sjansen, want er zijn alleen maar leuke mensen om je heen deze week. Een fijn en goed gesprek kan overal ontstaan, onder allerlei omstandigheden. Geniet ervan!

Meer van de Oerol dagkrant

18 juni 2019

Oerol dagkrant / Een wakend oog op de hemel

17 juni 2019

Oerol dagkrant / De tieners van Theater Artemis

17 juni 2019

Oerol dagkrant / Voor het eerst op Oerol en ik ga...

Deel deze pagina