Nieuws  23 juni 2019

Nominaties Joop Mulder Plak

Oerol stimuleert talent met de Joop Mulder Plak. De genomineerden van 2019 zijn bekend.

Joop Mulder en talent

Als eerbetoon aan de initiator van het festival Joop Mulder (foto), geven wij kunstenaars die verrassend werk ontwikkelen in het Terschellinger landschap de Joop Mulder Plak. Deze stimuleringsprijs biedt kunstenaars en pioniers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. In 2017 won kunstenaarsduo Hart van Veen en in 2018 won Bart van de Woestijne de Joop Mulder Plak. Van de Woestijne maakte voor Oerol 2019 het ervaringstheater In order of disappearance.

Genomineerden 2019

Tijdens Oerol 2019 en eerdere residenties zijn bos, stad, land, duin en zee afgestruind en heeft het eiland wederom veel creatief talent welkom geheten. In opdracht van Joop Mulder heeft een vakkundige jury drie genomineerden voor de Joop Mulder Plak 2019 geselecteerd. De winnaar van de Joop Mulder Plak wordt op 11 september 2019 in Harlingen bekend gemaakt.

Emke Idema
Emke Idema werkte tijdens haar residentie op Terschelling aan een concept voor een sciencefiction spel over de relatie met bomen. Tijdens Oerol 2019 toonde Emke Idema een voorproef van haar project via een Vriendenactie.

Sofie Doeland
Sofie Doeland
maakt met haar Tumbling in time onderdeel uit van de expeditie Moving Landscapes. Een Expeditie die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Oerol en Sense of Place.

Studio Buiten Werking
Studio Buiten Werking ontwierp een interactieve installatie om de verborgen schoonheid van het vernuftige kustecosysteem zichtbaar te maken. De Expeditie Land zonder dijk is het resultaat van deze werking van organismen.

Bijdragen aan talentontwikkeling

De winnaar van de Joop Mulderplak ontvangt een stimuleringsprijs waar een geldbedrag aan gekoppeld is. Hoe hoog het bedrag van deze prijs is bepalen we samen. In 2018 zorgden meer dan 20 donateurs er voor dat winnaar Bart van de Woestijne een bedrag ontving van ruim 10.000 euro. Hij gebruikte dit bedrag om 'In order of disappearance' te produceren, deze voorstelling was onlangs te zien tijdens Oerol en ook op Over het IJ festival.

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw talent en met ons werken aan de toekomst van Oerol? Volg deze link om direct een eenmalige donatie te verrichten. Alle donaties die voor 1 september zijn gedaan tellen mee voor de stimuleringsprijs van 2019.

Zoek je eerst meer informatie over de Joop Mulder Plak? Lees dan verder op deze pagina.

Deel deze pagina