Nieuws  21 oktober 2019

Marco Barotti wint NTU Global Digital Art Prize voor Oerol Expeditie ‘Clams’

Werk van deze maker was te zien in het Expeditie programma van Oerol 2018 en Oerol 2019. Het prijswinnende project won uit 440 inzendingen deze nieuwe prestigieuze onderscheiding voor makers die gebruik maken van digitale techniek in hun werk.

Incredibile!

De Berlijnse mediakunstenaar Marco Barotti won de eerste prijs van 25.000 dollar in de categorie Professional (International). Het werk "Woodpeckers" van Marco was al tijdens Oerol 2018. De opvolger "Clams" was voor het allereerst te zien op Oerol 2019 dankzij onze samenwerking met In Situ Platform.

Real-time soundscape

"Clams" is geïnspireerd door het krachtige vermogen van de weekdieren om vervuiling te detecteren. Zijn audiovisuele installatie van bewegende sculpturen, die lijken op schelpdieren, tapt op sensoren die de waterkwaliteit meten. De sensoren kunnen in elke natuurlijke of kunstmatige waterrijke omgeving worden geplaatst, dicht bij de mosselsculpturen of via een draadloze verbinding op afstand, waar ook ter wereld. De door de sensor gestreamde real-time data wordt verwerkt en omgezet in een geluidssignaal dat zowel een soundscape als de open- en sluitbeweging van de mosselen genereert. Geluid en beweging verenigen zich om een audiovisuele ervaring te creëren die het publiek in staat stelt om de waterkwaliteit in real time te zien en te horen.


📷: Marco Barotti

Nieuwe prijs voor makers in de 'Vierde Industriële Revolutie"


Nanyang Technological University (NTU Singapore) maakte vandaag de winnaars bekend van deze nieuwe, tweejaarlijkse, internationale wedstrijd. De competitie is bedoeld om creativiteit in kunst, design en cultureel erfgoed te erkennen die in belangrijke mate gebruik maakt van digitale hulpmiddelen. Het thema voor de eerste editie van de prijs is "De vierde Industriële Revolutie". Het doel is om de impact van technologische transformatie op de maatschappij en de menselijke conditie te benadrukken, aangezien de convergentie van de fysieke, biologische en digitale wereld tal van kansen en uitdagingen met zich meebrengt.

We feliciteren Marco met deze bijzondere onderscheiding!


📷: NTU Signapore

Deel deze pagina