Nieuws  1 oktober 2019

Meer dan 100.000 single-use-plastics bespaard door introductie duurzame waterfles

Ook is meer dan 350.000 liter water gedoneerd aan mensen die geen rechtstreekse toegang hebben tot schoon drinkwater. Een bijzonder duurzame eerste samenwerking tussen Oerol en Retulp kunnen we stellen.

Al jaren probeert Oerol het gebruik van single-use-plastics op de festivalterreinen tot nul te reduceren. Afgelopen jaar introduceerden we daarom de waterflessen van Retulp in onze merchandisecollectie. Een reden om met dit Nederlandse bedrijf samen te werken is dat zij dezelfde ambitie delen onder de noemer Mission Indisposable 2020.

Met trots vertellen we je dat we in 2019 door deze samenwerking het gebruik van 122.342 disposables hebben voorkomen. Daarnaast heeft Retulp ook 368.500 liter water gedoneerd via de projecten van Made Blue en Aqua for All. De roestvrijstalen waterflessen met daarop een duurzame print van het Oerollogo of illustratie door Joost Stokhof vielen in de smaak bij de festivalbezoekers. Ze verkochten nagenoeg uit tijdens Oerol 2019.

Natuurlijk houdt dit goede werk niet op nu het festival voorbij is. We zijn al druk bezig om te kijken wat we nog meer kunnen doen om onze ambitie waar te maken tijdens Oerol 2020 en verder. Tot die tijd kun je jouw steentje bijdragen. Heb je de waterfles nog niet in huis? Er zijn nog een aantal exemplaren te koop in onze webshop.

Deel deze pagina