Nieuws  29 mei 2020

Ik zie je op Het Imaginaire Eiland!

Markeer 15 tot en met 19 juni in je (digitale) agenda, want er staat een vol programma op je te wachten dat 24/7 doorgaat! Waar je ook bent, we brengen het eilandgevoel naar je toe, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Wat gebeurt er zoal op Het Imaginaire Eiland?

Speciaal voor Het Imaginaire Eiland creëert beeldend choreograaf Nicole Beutler de poëtische dansfilm STILL LIFE ON THE ISLAND. Vijftien dansers met dertig ringen brengen een verstilde ode aan verlangzaming en de kracht van de natuur. Met hun precieze bewegingen roepen ze beelden op van de rijzende zon en de wassende maan. Als planeten die om elkaar heen draaien maar elkaar nooit raken.

Silbersee, Gouden Haas en NKK NXT brengen Kaapdiegoeiekoop naar Het Imaginaire Eiland. In deze oer opera wordt de menselijke zucht naar snelle consumptie en de vernietigende macht van olie bezongen.

Waar anders zo'n zestien performers in een decor van werkend hout en piepend staal zouden samen komen, zijn nu alle stemmen, instrumenten en geluiden van de zee los opgenomen. Ze smelten op beeld tot een meeslepend geheel, waarin we ons toch weer even samen kunnen wanen.

Buik en brein worden gevoed tijdens diverse workshops, Oerol Colleges en masterclasses!

Marc van Vliet komt met De ongelooflijke maar waargebeurde avonturen van Kasper op het anders zo zinderende eiland. Ben je benieuwd hoe je zelf met een sterk verhaal thuis kunt komen? Volg dan de storytelling masterclass bij Raphael Rodan van MEZRAB.

Verder zijn er voor de foodies -en zeg nou eerlijk; wie is dat nu niet- dagelijks live kookshows en kun je bij Studio Buiten Werking een tutorial volgen hoe je zelf thuis zeekraal kunt kweken!

Naast je buik, wordt ook je brein gevoed in de Oerol Collegezalen en is er de mogelijkheid om in een klein gezelschap met jouw favoriete maker na te praten. Zorg ervoor dat je een busje glitters paraat hebt staan om je gezicht te beglitteren, want we gaan samen swingen bij de live stream dansparty's!!

Dit is nog maar een tipje van de sluier, de komende weken maken we meer bekend! Houd onze social media kanalen in de gaten en abonneer je op ons youtubekanaal.

Foto credits:
Bowie Verschuuren | Kaapdiegoeiekoop
Anja Beutler | STILL LIFE IN THE PARK

Deel deze pagina