Nieuws  25 maart 2019

Igor, Marinke en Warre gaan het maken in 2019

In het Atelier focussen makers zich op de vraag: ‘Wat betekent het om een voorstelling te maken die kan spelen op uiteenlopende locaties?’ Oerol en Over het IJ Festival zijn voor hen onderzoekplatform, inspiratiebron en presentatieplek tegelijk.

Spannende selectie voor Het Atelier

Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival, waarbinnen drie nieuwe makers gedurende een jaar onderzoek doen naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater in de stedelijke context en op Terschelling. Na een aantal geslaagde Atelier-edities zet het Atelier in op een duurzamere opzet samen met drie partners in talentontwikkeling: Schweigman&, het Kameroperahuis en De Nieuwe Oost.

Tien partners in talentontwikkeling droegen eerder dit jaar tien makers voor, die in de zomer op residentie gingen tijdens beide festivals. Oerol en Over het IJ Festival kozen na deze kennismaking drie makers en hun partners voor wie het Atelier een ideale ontwikkelplek vormt: Marinke Eijgenraam met Schweigman&, Warre Simons met het Kameroperahuis en Igor Vrebac met De Nieuwe Oost.

Lees meer over de motivatie en werkwijze van Het Atelier.

meer over het Atelier

Fonds Atelier Oerol

Talent stimuleren en coachen in vernieuwende projecten en experimenten.

Visie & Missie 2019

De vaak gehoorde verspreking ‘op Oerol’ in plaats van ‘op Terschelling’ geeft aan dat Oerol de functie heeft gekregen van een plek. In 2019 kantelt Oerol de perspectieven.

Deel deze pagina