Nieuws  23 mei 2021

Het Imaginaire Eiland

Vanaf 11 juni t/m 20 juni zal er op Het Imaginaire Eiland weer een virtueel programma voor publiek te zien zijn.

1 juni bekendmaking programma

Vanaf 11 juni t/m 20 juni zal er op Het Imaginaire Eiland weer een virtueel programma voor publiek te zien zijn. Met een dagelijkse Talkshow, een zevendelige podcast serie, concerten en clips, een storytelling film (in gesproken én gebarentaal), kookworkshops en voorstellingen van bijvoorbeeld Likeminds/Willem de Bruin, Nineties Productions, de Zwermers en Kompagnie Kistemaker. Het volledige programma wordt op dinsdag 1 juni bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van de toegangsbewijzen voor Het Imaginaire Eiland en de kaartverkoop voor een aantal voorstellingen. Elke dag zendt Radio Oerol uit vanaf Terschelling met talkshows, muziek, een hoorspel en het Oerol verzoekuurtje. Radio Oerol is gratis.

Dit jaar laten we op Het Imaginaire Eiland een goed aantal voorstellingen zien. De makers hebben het afgelopen jaar gericht gewerkt aan een online productie of een hybride vorm. De voorstellingen kunnen daardoor zowel on- als offline gespeeld worden. Tijdens Het Imaginaire Eiland kunnen jullie genieten van de online versie.

Tijdens Het Imaginaire Eiland gaan dit jaar een aantal makers in première. Denk dan bijvoorbeeld aan Likeminds/Willem de Bruin, Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) en Nineties Productions.

Nineties Productions heeft vorig jaar tijdens Oerol 2020 op Het Imaginaire Eiland geëxperimenteerd met een theatrale livestream via Zoom. Nineties Productions heeft deze voorstelling doorontwikkeld. Zo staan ze dit jaar met een compleet virtuele wereld op Het Imaginaire Eiland. Het is een spectaculaire voorstelling waarin ook andere performers kunnen optreden. Echt virtueel locatietheater dus!

Wat er nog meer te zien is op Het Imaginaire Eiland? Wat dacht je van Kompagnie Kistemaker met Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12). Karlijn Kistemaker heeft de handen ineengeslagen met filmmaker Ivo van Aart. Ze gaan van haar voorstelling een film maken die in één lange take is opgenomen. Een long take is de ultieme combinatie tussen theater en film, waarmee de rijke en gelaagde achtbaan die Missie Márquez is, behouden blijft. De onmogelijke opdracht om alles er in één keer goed op film te krijgen, sleept je als kijker mee in het momentum, alsof je er live bij bent. Fantastisch!

Een viertal bijzondere voorstellingen in beeld en geluid op verschillende momenten gedurende de week, een tweetal hoorspelen, een theatrale kookworkshop, een drietal knetterende concerten en nieuwe videoclips van een rijzende ster in de muziekwereld. Alsof dat nog niet genoeg is, voegen we er elke dag een talkshow aan toe. Deze worden live vanaf Terschelling uitgezonden.

Voorstellingen zien op Het Imaginaire Eiland. Hoe doe je dat?
Je koopt een toegangsbewijs om 10 dagen lang toegang te krijgen tot Het Imaginaire Eiland, verkrijgbaar vanaf dinsdag 1 juni. Stel je bent op Terschelling en je hebt overdag geen zin om naar een scherm te kijken? Geen zorgen! Je kunt namelijk ’s avonds in de aangename juniwarmte vanuit je huisje of tent een voorstelling kijken. Nog een extra tip: Neem je telefoon mee naar een duinpan en ga daar zitten kijken met een fleecedeken. Lekker zoals vanouds.

Voor een aantal voorstellingen moet je een extra kaart kopen.

Deel deze pagina