Nieuws  26 april 2019

Garantiefonds wordt: Supporters van Oerol

Naamswijziging markeert inzet vernieuwingen en opent poort naar samenwerking met ondernemers van de wal.

Draagvlak en vitaliteit

Tijdens een meet-up met 50 Terschellinger ondernemers in café de Groene Weide in Hoorn is besloten dat de naam van de Stichting Cultureel Garantiefonds Terschelling verandert in Supporters van Oerol. De ingezette naamswijziging geeft uiting aan een reeks van vernieuwingen die de komende maanden worden ingezet om vitaliteit en draagvlak voor het fonds te garanderen voor de toekomst.

Gesprekken met (eilander) ondernemers, en ook de resultaten van de in 2018 en 2019 afgenomen ondernemersenquêtes brachten inzichten voor de inhoudelijk gewenste modernisering. Zo vindt 80% van de ondervraagde ondernemers dat het tijd is voor aanpassing van de huidige samenwerking. Ook blijkt dat 86% van de ondervraagden er voor open staat om ondernemers van de wal mogelijkheid te bieden om Supporter van Oerol te worden.

Een nieuwe naam, een nieuwe vorm

Niet alleen op het eiland zelf, maar ook regionaal en nationaal zijn veel partijen gebaat bij de spin-off die Oerol festival teweegbrengt. Het economisch belang van Oerol voor de regio is door de hoge bezettingsgraad bij accommodaties en horeca evident. Daarnaast heeft het eiland baat bij herhalingsbezoeken van bezoekers van het festival. Veel eilander ondernemers kunnen zich een Terschelling zonder Oerol niet voorstellen en waarderen het festival met gemiddeld een 8.

De komende maanden krijgt de samenwerking een nieuwe vorm op basis van deze input. Zo komt met de naamswijziging ook een nieuwe vormgeving en logo. Voortaan zullen ondernemers die bijdragen makkelijk herkenbaar zijn aan een moderne versie van het emaillen deurbordje dat donateurs van het eerste uur ontvingen. Ook zal het bestuur meerdere keren per jaar bijeenkomsten organiseren voor ondernemers waarin ze kunnen voorproeven en/of nagenieten van het festival.

Omdat in 1994 Oerol geen doorgang kon vinden is in 1995 het CGFT opgericht. Door middel van een rentevrije lening hielpen eilander ondernemers Oerol aan de noodzakelijk financiële buffer. Vanaf 2006 haalt het CGFT bij de eilander ondernemers ook hun jaarlijkse donatie op voor Oerol. Daarnaast is het fonds eigenaar van het pand waarin de Oerol organisatie kantoor houdt.

Lees ook

Vrienden van Oerol

Dit jaar is jouw vriendschap belangrijker dan ooit voor ons

Sponsors & Partners

Met dank aan onze partners!

Cultureel Garantie Fonds

De geschiedenis van Het Cultureel Garantie Fonds.

Deel deze pagina