Nieuws  11 september 2019

Emke Idema wint Joop Mulder Plak 2019

Op 11 september werd in Harlingen de Joop Mulder Plak 2019 uitgereikt aan kunstenaar Emke Idema. Uit handen van juryvoorzitter Joop Mulder, ontving zij de stimuleringsprijs voor pioniers die verrassend werk ontwikkelen in het Terschellinger landschap.

Emke Idema wint Joop Mulder Plak 2019

Uit het juryrapport:

“Emke zet haar ervaring van succesvolle projecten in om een nieuw werk, in dit geval een nieuw spel, te ontwikkelen waarin ze zich wederom toont als een geëngageerd theatermaker. We zijn onder de indruk van deze eerste sterke aanzet van een nieuw werk, en zien uit naar de uiteindelijke versie waarin de mensen en het bos van Terschelling met elkaar spelen en onderhandelen.”

De Joop Mulder Plak werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag gekoppeld van € 10.165,-, bijeengebracht door donateurs en sponsors van Oerol. Met dit bedrag ontwikkelt de kunstenaar nieuw werk dat te zien zal zijn tijdens Oerol festival in 2020.

Lof voor de andere genomineerden

Onder de genomineerden waren ook Studio Buiten Werking en Sofie Doeland. Hoewel zij niet in de prijzen vielen had de jury ook voor hen lovende woorden:

De jury over Sofie Doeland:

“Sofie Doeland is een maker, met een praktijk waarin ze soms dienstbaar is aan het project van andere en soms als initiator van eigen projecten aan het werk is, maar altijd met tot de verbeelding sprekende fantasie en autonomie in haar denken en maken. Wij zijn dan ook nieuwsgierig naar de toekomstige ontwikkeling haar werk.”

De jury over Studio Buiten Werking:

“Studio Buiten Werking dompelt zich echt onder in het onderwerp, tillen elke steen op om erachter te komen wat eronder ligt. De makers staan er voor open om erachter komen dat ze misschien iets nieuws moet leren om je het verhaal te kunnen vertellen.”

Meer informatie over de Joop Mulder Plak vind je hier.

Deel deze pagina